"Muškarci su htjeli rušiti državu zbog maski, što da moraju rađati neželjenu djecu"

Foto: Profimedia

AMERIČKI radijski voditelj Howard Stern vjeruje da bi oni koji žele zabraniti pobačaj u SAD-u trebali biti odgovorni za brigu o neželjenoj djeci. U svojoj emisiji na radiju SiriusXM, Stern je osudio suce Vrhovnog suda koji žele poništiti odluku Roe protiv Wade koja je omogućila da je pobačaj legalan diljem Amerike.

Njegova reakcija stigla je nakon što je Politico objavio nacrt većinskoga mišljenja koji sugerira da je Vrhovni sud SAD-a glasovao za poništavanje odluke Roe protiv Wade. Ako dođe do poništenja, to bi značilo da bi 26 američkih država moglo odmah zabraniti pobačaj ili značajno ograničiti uvjete pod kojima se on može provesti.

Da se muškarce siluje...

Stern je u svojoj radijskoj emisiji branio pravo žena na prekid trudnoće sugerirajući da bi svakoj bebi rođenoj iz neželjene trudnoće trebalo "dopustiti da živi u zgradi Vrhovnog suda s tim sucima".

"Da se muškarce siluje i da mogu ostati trudni, pobačaje bi se obavljalo na svakom ćošku. Na svakom uglu bi bila druga klinika koja bi rješavala taj problem", započeo je.

"Kad bi muškarci mogli ostati trudni, ovo bi bila druga priča. Niti jedan muškarac ne bi htio nositi dijete svog silovatelja. Muškarci su bili spremni srušiti ovu zemlju jer smo tražili od njih da nose maske, a kamoli da rode bebu koju ne žele", nastavio je.

Dodao je da zemljom upravlja odabrana skupina muškaraca. Dodao je da bi suci Vrhovnog suda trebali biti odgovorni za odgoj neželjene djece ako ponište odluku Roe protiv Wade.

"Svoj neželjenoj djeci treba dopustiti da žive u zgradi Vrhovnog suda s tim sucima – i oni bi trebali odgajati svaku od tih beba. Onaj luđak Clarence Thomas i ta žena i svi oni. Oni mogu odgajati te bebe koje toliko žele", rekao je.

Bojazan oko toga što je sljedeće

Glavni sudac John Roberts pozvao je na istragu o curenju podataka i istaknuo da ta presuda ne predstavlja konačnu odluku suda. 

Mnogi su uvjereni da bi poništenje odluke Roe protiv Wade bio tek početak urušavanja drugih standarda modernog društva. Među njima je i Stern, koji je zabrinut da bi se sljedeći na redu mogli naći homoseksualci. "Sav napredak dosad će nestati", rekao je.

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden također je izrazio zabrinutost zbog sljedećih stvari koje će biti napadnute dok je razgovarao s novinarima u utorak.

Pročitajte više