Slavnu fotografiju potjere za O.J. Simpsonom snimio je Hrvat: Promijenila mi je život

Foto: Profimedia

Prije trideset godina, usred gužve i vreve Los Angelesa, mladi 22-godišnji student fotografije i hrvatski imigrant Branimir Kvartuc urezao je svoje ime u anale povijesti bilježeći jedan od najslikovitijih trenutaka u povijesti grada - potjeru za O.J. Simpsonom. Unatoč tome što je tog kobnog 17. lipnja 1994. bio prikovan za krevet zbog upale grla, Kvartucov objektiv ovjekovječio je nezaboravni spektakl koji je zaokupio svjetsku pozornost, piše Einpresswire.

U spomen na ovaj povijesni događaj, Kvartuc je predstavio kratki dokumentarni film od sedam minuta, dostupan za gledanje na YouTubeu. Kratki film bilježi njegov put od ambicioznog mladog imigranta do slavne osobe u području fotonovinarstva, politike i odnosa s javnošću.

"Bio sam samo klinac imigrant koji se pokušavao snaći u Los Angelesu, kad mi je O.J. Simpson promijenio život", rekao je Kvartuc, sažimajući transformativni učinak tog ključnog trenutka. U kratkom filmu on dijeli svoja iskustva i uvide, otkrivajući kako je saga o O.J. Simpsonu poslužila kao katalizator za putanju njegove karijere, koja je donijela ne samo profesionalni uspjeh već i osobni rast.

Njegov je objektiv od tada uhvatio mnogo povijesnih ličnosti, sportskih legendi i poznatih glazbenika, učvrstivši njegovu poziciju majstorskog pripovjedača kroz umjetnost fotografije. "Snimanje kultne slike na samom početku moje karijere naučilo me da se velike stvari događaju kada ste predani svom poslu", rekao je fotograf na čiji je život mračna priča o O.J. Simpsonu imala neporecivo snažan utjecaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.