Slavonac kupio najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu, u njemu sjedila i Jelena Rozga

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

U GUDOVCU traje 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam. Kada je riječ o traktorima, najveću pažnju privukao je najskuplji izložbeni primjerak, traktor marke Fendt. Cijena mu je oko 450.000 eura. 

Traktor dobio vlasnika

Ovaj traktor kupio je poljoprivrednik iz Osječko-baranjske županije. "Još moramo riješiti neke formalnosti, ali da, ovaj traktor marke Fendt koji vidite ispred sebe i koji je najskuplji traktor na sajmu ima svojeg vlasnika", potvrdio je Emil Vranješ iz Inter Agrar Mehanizacije za mojportal.hr.

Traktor ima najmoderniju opremu i karakteristike. "Najskuplji je zato što je Fendt i zato što ima najbolji pogon na tržištu. To je traktor od 420 KS koji ima 9-litarski MAN-ov motor i jedinstveni mjenjač Fendt koji je posebno dizajniran za ovu seriju. Znači, nema kvačila, čime su otklonjene mogućnosti da se pokvari", rekao je Ivica Bučanović.

U njemu bila i Rozga

"Vrlo ga je jednostavno voziti. Njime možete upravljati pomoću joysticka i samo dodajući gas. Kao u igrici", dodao je. Vranješ i Bučanović potvrdili su kako je u ovaj traktor sjela i Jelena Rozga prilikom otvorenja jednog od salona. 

Pročitajte više