Slično je orgazmu, no liječnici tvrde da može uzrokovati nepopravljivu štetu

Foto: Instagram

SVIMA se ovo dogodilo a da nisu bili ni svjesni. Možda ste popili previše kave ili litru vode nakon tjelovježbe pa ste trpjeli do kuće, a kad ste ispraznili mjehur i doživjeli onaj osjećaj olakšanja zapravo ste doživjeli ''peegazam''.

Pitate se što je to? Peegazam je intenzivan osjećaj olakšanja koji doživite kod pražnjenja mjehura nakon što dugo ne odete na WC i navodno je jako sličan orgazmu.

Peegazam je postao popularan trend u posljednje vrijeme, posebno kod žena u nedostatku orgazma, no ginekolozi ipak upozoravaju na štetu koju može uzrokovati.

''Mjehur treba tretirati s poštovanjem. Kad trebate ići u zahod, idite tad, a ne kad imate osjećaj da ćete se raspuknuti'', kaže ginekologinja Charlotte Elder za New York Post, upozoravajući da ovakvom praksom zapravo dolazi do rastezanja mjehura i da ozljede koje može uzrokovati mogu potrajati godinama, a ponekad je šteta i nepopravljiva.

Doktorica Elder je objasnila i zašto je mnogim ljudima osjećaj tako dobar da ga namjerno ponavljaju.

''Kad se mjehur napuni dok spavate, on stimulira živce seksualnih organa zbog čega možete imati seksualne snove i doživjeti orgazam dok spavate'', objašnjava ginekologinja savjetujući djevojkama da ipak isprobaju nešto staromodnije od peegazma.

Pročitajte više