Prvi trailer za SF spektakl prepun zvijezda već je pogledalo skoro 20 milijuna ljudi

Screenshot: YouTube

DUNE (Dina) jedan je od najvećih znanstveno-fantastičnih romana ikad napisanih, a napokon je stigao i prvi trailer za najnoviju adaptaciju, koja obožavateljima daje pogled na kultni roman Franka Herberta iz 1965. kroz oči redatelja Denisa Villeneuvea.

Glumačka postava prepuna je zvijezda, među kojima su Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, Dave Bautista i Javier Bardem.

Redatelju pak pojam epskog SF-a nije stran, s obzirom na to da je prethodno režirao filmove kao što su Blade Runner 2049. i Arrival.

Trailer je predstavljen prije nekoliko dana i već je prikupio gotovo 20 milijuna pregleda samo na YouTubeu.

Planirano je da Dune bude prvi od dva filma temeljena na Herbertovoj originalnoj knjizi. Očekuje se da će film koji stiže krajem godine obuhvaćati prvu polovicu, dok će drugi film (koji još nema naslov ili datum izlaska) pokrivati ​​ostatak romana.

Warner Bros. nada se kako će Dune postati njihova sljedeća velika franšiza, piše Mashable. Također, najavljena je i prequel serija za HBO MAX, Dune: The Sisterhood, koja će se usredotočiti na Bene Gesserit, ključnu društvenu, religijsku i političku snagu u izmišljenom svemiru Franka Herberta.

>>Najbolji filmovi koje nikad nećemo gledati: Propast 100 milijuna dolara teškog filma

Inače, adaptacija Dine Davida Lyncha iz 1984. godine, usprkos skromnoj zaradi i podijeljenim kritikama, postala je kultni film. Zahvaljujući IMDB-u, može se vidjeti i kako trailer nove adaptacije izgleda u odnosu na Lynchovu.

Dune bi se u kinima trebao početi prikazivati 18. prosinca.

Pročitajte više