Slovenka Nuša dovezla još 20 tona hrane za životinje i oduševila Banijce: "Zlatna je"

Foto: Luka Šangulin/Index/Špela Ankele/Slovenske Novice

SLOVENKA Nuša Stanić za životinje u Baniji osigurala je još 20 tona hrane u novoj akciji koju je organizirala ovog vikenda.

>>Slovenka vidjela fotku na Indexu pa dovezla 7 tona hrane za životinje Gline i okolice

Nuša se sa svojim dečkom Alešom Kopačem još jednom kamionom zaputila u Hrvatsku kako bi pomogla ljudima i životinjama u potresom pogođenom području nakon što je ranije već dovezla 7 tona hrane u Baniju. 

Krenuli su iz Gorenjske u subotu rano ujutro i zaustavili se malo prije sedam na periferiji Trebnja gdje su traktori u kamion utovarili i bale sijena. Nakon toga krenuli su prema Glini. U akciji su kao i prošlog puta sudjelovali mnogi slovenski farmeri i stočari, a na pitanje novinarke Slovenskih Novica zašto pomažu jednostavno su i skromno odgovorili: "Zašto? Pa što nije to normalno, pomoći nekome u nevolji?"

"Tako je mlada, samo 25 godina, a tako dobro srce ima? Zlatna je! Nevjerojatni su naši susjedi Slovenci, trebali bi se svi ugledati na njih", prenose Slovenske Novice oduševljenje stanovnika Banije nakon nove ture hrane za životinje koju im je dovezla Nuša.

Nuša se ovog puta susrela i s Indexovim fotografom Lukom Šangulinom čija ju je fotografija i potaknula na prvu akciju.

Naime, Nuša je na Indexu vidjela fotografiju Tome Suknaića i njegovog konja Zekana u Majskim Poljanama te odlučila da mora učiniti nešto za životinje tog kraja.

"Vidjela sam fotografiju Luke Šangulina na vašem portalu, uz koju ste pisali o gospodinu koji je spasio svog konja iz ruševina. Počela sam razmišljati o tome da su ljudi vjerojatno prikupili mnogo hrane za ljude, što je naravno odlično, ali da se malo tko sjetio hrane za životinje i konje", ispričala je tad Nuša za Index.

Pročitajte više