Smiješne situacije kad želudac iznenadi: Htjeli su propasti u zemlju od neugode

Foto: Shutterstock

"BILA sam na fakultetu u liftu s profesoricom. Bio je užasno spor. Započele smo uobičajeni razgovor da nam brže prođe vrijeme. Pričala mi je kako su velike vrućine, kako voli ljeto i to je otprilike sve što sam zapamtila jer mi je baš u tom trenutku toliko zakrulio želudac da je nastala neugodna tišina. Zvuk je bio toliko snažan da mi se činilo kako je cijeli prostor lifta odzvonio. Vrata lifta su se otvorila, a profesorica mi je samo rekla: 'Ništa se ne brinite kolegice, i meni se dogodi’, a ja propala u zemlju."

Tako je svoju priču o neugodnoj situaciji s kruljenjem želuca ispričala Petra, studentica iz Vinkovaca. Iako je htjela propasti u zemlju, danas se toj situaciji slatko nasmije. Nema osobe koja nije doživjela situaciju u kojoj želudac počne nekontrolirano kruliti. Uglavnom završi smiješnim i simpatičnim uspomenama kojih se rado prisjećamo.

Zašto želudac kruli?

Za ovu često iznenadnu simfoniju želuca kriv je grelin, hormon koji stimulira apetit. Zamislite da uđete u pizzeriju i osjetite miris svježeg tijesta, a onda vam želudac zakruli. Upravo tad mozak šalje poruku želucu da otpusti ovaj hormon i tada se skupljaju crijeva te nastaje ovaj zvuk. On može nastati i tik nakon jela. Gastroenterolozi tvrde da želudac funkcionira kao perilica rublja. Kada se hrana tek pomiješa s tekućinom u želucu nakon jela, također može nastati kruljenje.

No, kada se ova reakcija dogodi tijekom ispita vožnje kao Krešimiru, stvari postaju puno zabavnije.

"Imao sam strogog ispitivača, pa je bila mrtva tišina u vozilu tijekom polaganja ispita. Tek njegov tihi glas me je vodio kuda trebam ići. Tišinu je odlučio prekinuti moj želudac, a ispitivač je samo odgovorio da je 'pristojno iskontrolirati vjetrove', misleći na to da sam nuždu trebao obaviti prije ispita. Nisam se ni trudio objašnjavati mu da se radi o gladi i kruljenju, a moj instruktor jedva se suzdržao da ne umre od smijeha", prisjetio se Krešimir koji živi i studira u Zagrebu.

Foto: Shutterstock

Laura je u Zagreb došla iz Rijeke na studij, a prve dane je dobro zapamtila jer je  imala sličnu situaciju, kada je zbog svog želudca bila prozvana 'maskotom koja grmi'.
"Za vrijeme studentskih dana našla sam posao kao maskota za jednu firmu. Bila sam kostimirana i takva sam morala animirati djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Jednom mi se dogodilo da sam imala dvije gaže uzastopno, a pritom nisam stigla baš ništa pojesti. Tijekom animiranja dogodilo se ono zbog čega se i danas crvenim od srama. Skakala sam s djecom, veselila se, plesala noseći svoj kostim ptice. Unutar tog kostima imala sam bubicu za ozvučenje da bih mogla proizvoditi zvukove pokretima, sve dok zvuk nije proizveo moj gladni želudac.

'Mama, mama, ova ptica grmi!' reklo je jedno dijete svojoj mami, a ja sam se potpuno izgubila u točki i nisam znala bih li plakala ili se smijala", otvoreno je ispričala Laura kojoj je doista trebalo neko vrijeme da se ohrabri ispričati ovakvu priču, ali se na kraju lijepo nasmijala.

Međuobrok kao spas

Mario je IT konzultant iz Zagreba i nema s tim problema jer su ga dugi sati po uredima i sastancima naučili važnu lekciju.

"S obzirom na to da meni moj želudac uvijek signalizira kad je gladan, naučio sam ga kontrolirati tako što u zajedničkom frižideru tvrtke uvijek imam nešto za gricnuti u pauzi od sastanaka i posla. U zadnje vrijeme to je nova Poli pašteta koja mi je postala nezaobilazni kolega na poslu", otvoreno je priznao Mario i rekao da se na Poli navukao još od Poli pileće kobasice.

"Ne znam otkad Poli postoji, ali za nas u kući postoji otkad znam za sebe. Postane vam neka vrsta navike i onda se više ne možete odvojiti, a nema ni potrebe. Ove nove paštete su zakon. Meni osobno najdraža je Classic Poli pašteta jer ja volim klasične kombinacije, i u odijevanju, i općenito životu", potvrdio je Mario.

I doista, Poli je nezaobilazan dio svih domaćih kuhinja još od 1974. godine kada je na tržište došla prva pileća Poli kobasica. Od tada do danas Poli širi svoju obitelj s naglaskom na kvalitetu i vrhunsku uslugu, a najnovije u obitelji su paštete. Tu su već spomenuta Classic, gourmet i kids pašteta, svaka jednako dobra i slojevito maziva. 

Pašteta koja stvara uspomene 

Tajna Poli paštete leži u procesu proizvodnje. Njihove paštete proizvode se od cjelovitog mišića i kvalitetnog mesa provjerene recepture. Marijetu je upravo Poli pašteta podsjetila da nikada nije dobro lagati.

"Idem često kod bake, a znate kako je to. 'Bako, nisam gladna', stalno dokazivanje da govorite istinu. Jednom doista jesam bila gladna, ali baka je radila nešto zdravo i meni ne baš fino, pa sam se pokušala izvući s 'nisam gladna' forom. Međutim, želudac je baš pred njom zakrulio i nastala je neugodna tišina.
Znala sam da je shvatila da lažem, pa sam mislila da će se naljutiti. Samo mi je stavila dvije Poli paštete na stol i rekla: 'Ako već nećeš jesti ovo moje, barem imaj u torbi ove paštete uz sebe. Ne možeš gladna svijetom, neće te nitko' i od tada zbilja nosim paštete gotovo uvijek kada znam da me čeka dug dan", prepričala je Marijeta.  

Foto: Promo

Osim što će utažiti glad i utišati želudac u neugodnim trenucima te možda stvoriti i lijepe uspomene, Poli donosi i nagrade. Zapratite Facebook profil Ludizapoli kako biste bili u tijeku! Uskoro nas očekuje uzbudljivi Poli nagradni natječaj, gdje ćemo zajedno uživati u smiješnim i neugodnim situacijama koje su nam okrenule želudac naopačke. A za najkreativnije sudionike, tu je nevjerojatan Poli paket koji će u trenucima gladi biti vaš vjerni saveznik.

Sadržaj donose Index i Perutnina Ptuj - PIPO u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više