SMS uključuje Pokemone u izbore, a Ella Dvornik u škole želi uvesti zamjenu za tjelesni odgoj

Foto: Facebook

SMS ili punim imenom Sasvim mala stranka, započela je danas svoju izbornu kampanju. Petero predstavnika stranke je na konferenciji za novinare predstavilo svoje planove i program za koji se zalažu.

Predsjednik stranke Tomislav Pulić, potpredsjednik Robert Zuber te članovi Ella Dvornik, Predrag Bajović i Biljana Čakić podrobnije su predstavili program stranke te najavili da će ponavljati sva izborna obećanja svoje političke konkurencije, ali da će ih oni zaista i ispuniti.

Tijekom konferencije su poslali službeni dopis tvrtki The Pokemon Company koja zajedno s Nintendom stoji iza popularne aplikacije Pokemon GO. U dopisu su zatražili da na dan izbora, 11. rujna, povećaju koncentraciju Pokemona na biračkim mjestima diljem Hrvatske i na taj način potpomognu povećanju broja mladih glasača te, kako SMS to naziva, "podmlađivanju hrvatske demokracije".

Ella Dvornik je glasnogovornica stranke i zadužena je za komunikaciju s mladima putem društvenih mreža. Ona u komunikaciji s mladima doznaje njihove probleme te prikuplja njihove prijedloge za rješavanje tih problema.

Na svom Facebook profilu je već predložila jednu izmjenu u školstvu, a odnosi se na tjelesnu i zdravstvenu kulturu.

"Pošto sam bila jedna od one djece koji su mrzili graničara, rukomet i ostale igre s loptom (kao i istezanja i trčanje u krug) predlažem u školski program kao zamjenu 'tjelesnog' odgoja, kao izborni predmet još i 'satove dobre volje' za one koji su dobri, ali nemaju baš kondicije ili preferiraju krafne i čips od paprike", predložila je.

"Satovi dobre volje bi bili satovi tokom kojih bi djeca pomagala ljudima u svojem susjedstvu. Kosili bi travu, farbali pošarane zgrade od grafita, oprali prozore susjedima ili nosili namirnice uz katove starijim osobama, skupljali smeće, sadili cvijeće ili bilo što što bi zamijenilo ostale fizičke aktivnosti i istim putem i pomoglo ljudima s kojima dijele susjedstvo. Isti ti ljudi bi ih i ocjenjivali", napisala je Ella i otkrila svoju prvu političku ideju.

Pročitajte više