Snimao je Kasandru godinama, a fotografije nastale u zagrebačkom ZOO-u su genijalne

FOTOGRAF Boris Štajduhar godinama je surađivao s Davorkom Ručević Kasandrom, ikonom hrvatske dance scene 90-ih, koja je preminula ranije ovog mjeseca.

Štajduhar je s Kasandrom odradio neka zaista neponovljiva snimanja, poput onog u zagrebačkom ZOO-u. Priznaje nam da mu je teško izdvojiti po čemu će je posebno pamtiti.

"Bila je posebna cura, jako profesionalna u poslu, jako predana svemu što je radila, a istovremeno osjećajna i samozatajna. Naše suradnje pamtit ću po tome što je uvijek imala povjerenja u mene. Mi smo većinom radili prije pojave digitalnih fotoaparata i nije mogla u svakom trenu vidjeti kako je ispala na fotkama, ali je vjerovala da će uvijek biti zadovoljna rezultatom. Zanimljivo je i da je svoju privatnost doista uvijek držala za sebe", priča za Index Štajduhar.

Najdraže mu je snimanje upravo ono u zagrebačkom ZOO-u.

"Ne znam tko bi, osim nje, ušao sa mnom u kaveze s divljim životinjama, i to bez ikakvog osiguranja. Od anegdota pamtim, upravo na tom fotkanju, da su nam, nakon što smo snimali u kavezu s gepardima, rekli kako je bilo malo prehrabro ući jer nisu bili nahranjeni. Sva sreća da im mi nismo previše primamljivi", prisjeća se.

Posljednji put su se sreli 2004. godine. kad je Kasandra dala svoj prvi veliki intervju od povlačenja sa scene. Štajduharu je i tad ukazala povjerenje te mu stala ispred objektiva.

"Kada bih je morao opisati u tri rečenice, rekao bih da je bila - uvijek svoja, prema svima jako draga i ljubazna, talentirana i profesionalna", zaključuje.

Kraljica hrvatskog dancea

Davorka Ručević Kasandra preminula je s 54 godine

Zvali su je kraljicom hrvatske dance glazbe, a svojom pojavom privlačila je pozornost gdje god bi se našla.

Njezin prepoznatljiv glas i karizma nikog nisu ostavljali ravnodušnim, a zaredala je nekoliko bezvremenskih hitova koji se i danas rado slušaju. Proslavila se hitom Nisi ti jedini na svijetu, a nastup na Zadarfestu 1994. godine s pjesmom Kazna vinuo ju je u sam vrh hrvatske dance scene tog vremena.

Na vrhuncu svoje slave nastupala je i do tri puta tjedno.

Njen spot za pjesmu I Gotta Feeling bio je jedan od najskupljih spotova na hrvatskoj estradi uopće.

Samo četiri godine nakon početka karijere odlučila se povući sa scene. 

Pročitajte više