Snimatelj "Igre prijestolja" objasnio zašto su kadrovi bitke toliko mračni

Screenshot: YouTube

TREĆA te ujedno i najduža epizoda osme sezone "Igre prijestolja" pod nazivom "The Long Night" trenutno je top tema na društvenim mrežama, a mnogi fanovi megapopularne serije bune se na istu stvar - tvrde da je epizoda bila pretamna

Nakon što su komentari poput "ja ništa ne vidim" preplavili društvene mreže, javila se ekipa koja je radila na snimanju serije. Snimatelj Fabian Wagner, koji je u nekoliko navrata radio na "Igri prijestolja", o tome je progovorio za američki TMZ te objasnio da je epizoda tako snimljena s namjerom.

Prvo, Fabian vjeruje da su pikselizacija i tamne boje koje su gledatelji vidjeli na svojim televizorima i mobilnim uređajima rezultat kompresije epizode od strane HBO-a. To je dovelo do slabije vizualne kvalitete, tvrdi on i dodaje da se kvaliteta dodatno pogoršava ako se streama uz slabu vezu ili u sobi koja je presvijetla.

"GOT je uvijek bio vrlo mračna i vrlo kinematična serija koju bi trebalo gledati u mračnom okruženju", dodaje.

"Autori serije i redatelj su htjeli da ta epizoda bude tako mračna", tvrdi Wagner i dodaje da su scene bitaka bile "intenzivne, klaustrofobične i dezorijentirajuće, kao što bi bile u stvarnom životu, no nisu bile i konfuzne".

"Pokušali smo gledateljima pružiti cool epizodu", priča i dodaje da smatra da su u tome i uspjeli. "Znam da nije bilo premračno jer sam ja to snimao", zaključio je.

Pročitajte više