Snimili par kako se seksa u MRI uređaju, fotke su hit i 20 godine kasnije

Foto: 123rf/British Medical Journal

FOTKE objavljene u medicinskom časopisu British Medical Journal pravi su hit i 20 godina kasnije. 

Radi se o prvim MRI fotografijama na kojima je snimljen par kako se seksa, a nastale su u sklopu jednog nizozemskog medicinskog istraživanja 1999. 

Glavno otkriće do kojeg su liječnici došli pomoću fotografija snimljenih u uređaju za magnetsku rezonancu je da penis u vagini (u misionarskom položaju) poprima zakrivljeni oblik koji podsjeća na bumerang. Dotad se mislilo da je ili ravan ili u obliku slova S. 

Studija koju je provela Sveučilišna bolnica Groningen također je otkrila da se maternica ne povećava kad se žena seksualno uzbudi, kako se vjerovalo u to vrijeme. 

Nitko u BMJ-ju tu studiju nije smatrao previše korisnom, no pokazalo se da je to postao najčitaniji članak u povijesti tog časopisa. Citiran je u čak 130 drugih znanstvenih radova. U listopadu ove godine pristupljeno mu je čak 50 puta iako je od njegovog objavljivanja prošlo punih 20 godina. 

Autori smatraju da si ljudi jednostavno ne mogu pomoći da ne pogledaju besplatan seksualni sadržaj na internetu, pa makar se radilo i o crno-bijelim fotografijama. 

Pročitajte više