Snimka iz Dubrovnika: Pogledajte kako sad izgleda ulazak u noćni klub

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

KLUBOVI na otvorenom ovog su vikenda otvorili svoja vrata, ali samo za goste koji ispunjavaju jedan od tri epidemiološka uvjeta.

Među klubovima koji su primili goste je i dubrovački Revelin koji, poput nekih zagrebačkih klubova, gostima nudi i mogućnost brzog testiranja na covid. Gosti na ulazu moraju pokazati jedan od tri uvjeta - ili EU digitalnu covid-potvrdu, ili negativan test na covid ne stariji od 48 sati, ili potvrdu o preboljenom covidu u posljednjih šest mjeseci.

 

Ako nemaju nijedan od ta tri uvjeta, preostaje im da plate brzi antigenski test koji se također nudi na ulazu u klub. Ili da jednostavno odu kući.

"Iznimno od protuepidemijske mjere ugostiteljskim objektima vrste noćni klub, noćni bar, disco-bar i disco-klub iz kategorije Barovi dopušten je rad i usluživanje svih gostiju bez ograničenja radnog vremena, ali samo na otvorenim prostorima i uz uvjet da je ulazak u njihove prostore dopušten samo osobama koje posjeduju EU digitalnu covid-potvrdu (gosti, osoblje, izvođači itd.)", glasi odluka Nacionalnog stožera o klubovima.

"Klubovi na otvorenom moći će raditi pod uvjetom da svi koji tamo dođu budu u skupini osoba koje budu u tri uvjeta koja su potrebna za dobivanje covid-putovnica", rekao je ranije ministar Božinović.

"Unutarnji prostor je prostor koji je itekako pogodan za širenje virusa, s obzirom na to da smo u ljetu i da se više-manje sve odvija na otvorenom prostoru, o tome zasad ne razmišljamo. Ako nam bude situacija dobra, ako cijeli ovaj sustav cijepljenih bude takav da bude veliki broj procijepljenih, onda se to može korigirati", dodao je.

 

Pročitajte više