Snimka koja izluđuje: Evo zašto jednom čujete riječ brainstorm, a drugi put green needle

Foto: Twitter

PRIJE samo nekoliko dana kratka audiosnimka ''Yanny ili Laurel'' posvađala je internet, a danas već imamo novu s kojom vam neće biti nimalo lakše. Slušna iluzija u kojoj čujete riječi ''brainstorm'' i ''green needle'' izludit će vas više od svojih prethodnika jer nećete moći vjerovati vlastitim ušima.

Za razliku od Yanny i Laurel, ova audiosnimka omogućuje vam da se lako prebacite s jedne riječi na drugu, ovisno o kojoj razmišljate. Ako razmišljate o riječi ''brainstorm'', čut ćete tu riječ, a razmišljate li o riječima ''green needle'', čut ćete ''green needle''.

Stvar je opet, naravno, u frekvencijama. Riječi ''green needle'' jače se čuju u visokoj frekvenciji, dok se ''brainstorm'' čuje bolje u nižoj frekvenciji. A sve ovisi o tome na koju riječ pomislite prije slušanja, odnosno na koju se usredotočite.

Ovisno o uređaju na kojem slušate, vaš mozak fokusirat će se na višu ili nižu frekvenciju i to je razlog zbog kojeg dvoje ljudi može čuti različite riječi u isto vrijeme ili čak njihovu kombinaciju. A ako biste htjeli čuti i drugu riječ, samo pomislite i usredotočite se na nju.

Pročitajte više