Snimka koja je prestravila svijet: Morski lav zgrabio curicu i povukao je u vodu

Screenshot: YouTube

MORSKI lavovi na glasu su kao simpatična bića, no oni su opasni poput svih divljih životinja. Dokaz tome je i snimka nastala u Richmondu u Kanadi, na kojoj se vidi kako morski lav s lakoćom poteže djevojčicu u vodu.

Nesretna curica sjela je preblizu vode, a iako se čini da je životinja samo znatiželjna, ona u jednom lakom potezu povlači curicu i vuče je ispod vode. Teže posljedice napada spriječio je hrabri muškarac koji je istog trena skočio u vodu i izvukao djevojčicu.

Video je snimio Michael Fujiwara iz Vancouvera.

"Sjedio sam na molu kad je morski lav izvirio ispred mene. Izvukao sam mobitel i počeo ga snimati. Privukao je veliku pozornost posjetitelja parka, uključujući i onu djevojčice. Ona i obitelj su ga počeli hraniti kruhom ili nečime, a zbog toga se valjda životinja opustila i pretjerala", rekao je za Vancouver Sun.

Morski lavovi su veoma inteligentne životinje i smatra ih se prilično pitomima. Zabilježeno je nekoliko slučajeva njihovih napada na ljude, iako nije utvrđeno da je ovaj sa snimke zaista želio ozlijediti djevojčicu. 

Pročitajte više