Snimka otkrila tko je izašao kao pobjednik borbe do smrti pitona i aligatora

Screenshot: Twitter

ALIGATOR u Floridi izašao je kao pobjednik iz borbe protiv pitona, sudeći prema snimci koja se pojavila na Twitteru, a na kojoj se vidi kako gmaz drži zmiju u ustima.

Burmanski pitoni invazivna su vrsta koja dominira svojim staništem, a u Evergladesu, vlažnom močvarnom području u Floridi, glavni mu je rival aligator. U jednoj takvoj borbi za život gmazova, aligator je doslovno sažvakao pitona.

Video koji je na Twitteru podijelio službeni račun Nacionalnog parka Everglades uhvatio je trenutak kad je aligator krenuo ručati. "Ovaj invazivni burmanski piton nije se mogao mjeriti s našim moćnim američkim aligatorom", piše uz kratku snimku.

Video je snimio Richard Petrosky, koji je procijenio da je aligator bio dugačak nešto manje od 2 i pol metra.

Američki geološki institut procjenjuje da na području Evergladesa obitavaju deseci tisuća burmanskih pitona, prenosi Bro Bible.

Odrasli burmanski pitoni praktički imaju samo dva predatora - aligatore i ljude. Oni će, pak, pojesti gotovo svaku životinju na koju naiđu. Istraživači su rekli da su zabilježili pad broja rakuna, riseva i oposuma u područjima gdje taj masivni piton obitava.

Pročitajte više