Snimke iz europske Sodome i Gomore razbjesnile javnost: "Sramota, gdje je policija?"

Screenshot: Twitter

IAKO su pozivali Britance da dođu kod njih na ljetovanje jer su sigurna destinacija, nakon što su se društvenim mrežama proširile snimke iz ljetovališta Magaluf, mnogi su Španjolci požalili. Naime, socijalna distanca i lockdown mogli bi biti uzaludni ako turisti nastave tulumariti kao da sutra ne postoji.

Na Twitteru su se pojavile snimke pijanih britanskih turista kako skaču po automobilima i plešu. Dobar dio španjolske populacije još uvijek se pridržava pravila socijalne distance, a činjenica da Britanci rade upravo suprotno, razbjesnila ih je.

"Totalni je kaos u Punta Balleni. Stotine kurvinih sinova iz Britanije", može se pročitati na društvenim mrežama.

"Bez maski, skaču po automobilima, pijani su i piju po ulicama. Ovo je katastrofa. Gdje je policija, jebena sramota", ljutiti su Španjolci.

"Dijelovi Španjolske su u karanteni, stariji stanovnici su zatvoreni u svojim kućama, svi nosimo maske vani, a u Magalufu Britanci rade što žele. Sramotno", komentiralo se po Twitteru.

Policiji je prijavljeno bar 60 ilegalnih zabava, a došlo je i do sukoba lokalaca i turista. Kazne za organiziranje ovakvih tuluma sad iznose 600.000 eura.

No nisu Britanci jedini. Njemački ministar zdravstva Jens Spahn osudio je ponašanje svojih državljana na Majorci.

Pročitajte više