Djevojka iz Hrvaca odgovorila Johnnyju Štuliću: Njegova razina pismenosti je otužna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Frontmen legendarne Azre Branimir Johnny Štulić nedavno se oglasio povodom objavljene knjige Kronika sretnih trenutaka – Odlomci iz ludih osamdesetih Snježane Banović, zagrebačke teatrologinje i redateljice, a sada mu je ona u novom intervjuu odgovorila na prozivke.

Naime, njemu je zasmetalo to što ga je spomenula u svojoj knjizi Kronika sretnih trenutaka i, između ostalog, tvrdi kako nije točno da joj je posvetio bilo koju pjesmu. Njezine tekstove je nazvao "lavinom izmišljenih sranja".

"Ja nisam pisala duboko o toj vezi, nego sam jednostavno iznijela nekoliko za mene neizbježnih situacija, uglavnom duhovitih", kazala je u podcastu Zavidavanje. Novinar Ladislav Tomičić je zatim konstatirao da je ipak dobila dugo, ogorčeno, dugo pismo.

"Nisam sve pročitala. To se ne da čitati, po meni. Ja to ne mogu čitati. Ne mogu jer mi je tužno kako jedan čovjek, koji je napisao neke od najljepših stihova uopće u povijesti jugoslovenske poezije, ne samo rock muzike, može tako nisko pasti s pismenošću. Mene je to rastužilo. Malo se odvojio od jezika, ne samo od ljudi", rekla je. Tomičić ju je zatim pitao tvrdi li da je Johnny nepismen.

"Ne, nisam rekla da je nepismen, ali njegova razina pismenosti je vrlo otužna", objasnila je.

Pročitajte više