Snoop Dogg i The Game prosvjedovali ispred policije: "Dosta nam je gledati što se događa"

Foto: FameFly

REPERI Snoop Dogg i The Game sudjelovali su na okupljanju pred glavnim sjedištem policije u Los Angelesu tražeći "dijalog" s policijom nakon ubojstva dvojice crnih Amerikanaca i petorice policajaca.

"Dosta nam je gledati što se događa i dosta nam je toga da nema komunikacije", rekao je novinarima Snoop Dogg, pravog imena Calvin Broadus i ustvrdio da mu nije cilj "ocrnjivati policiju".

Prosvjedi su održani u petak u nekoliko američkih gradova, među ostalim i ispred Bijele kuće u Washingtonu u kontekstu rasnih napetosti izazvanih ubojstvom dvojice Afroamerikanaca koje je ubila policija te zatim ubojstvom petorice policajaca koje je ubio 25-godišnji crni vojnik Micah Johnson koji je, prije nego ga je ubila elitna postrojba, objasnio da želi "ubijati bijelce, posebice policajce".

"Moramo preuzeti odgovornost kao ljudska bića i prihvatiti uloge ljudi koji šire mir i ljubav i promjene u gradu", rekao je The Game, pravim imenom Jayceon Terrell Taylor.

"Samo želimo početi dijalog i unijeti malo komunikacije kako bi policajci (početnici) znali što očekivati kada krenu u ophodnju ulicama i kako bismo mi imali drukčije poštovanje prema njima", rekao je Snoop Dog.

Repere su nakon prosvjednog marša primili šef policije u Los Angelesu Charlie Beck te gradonačelnik Eric Garcetti.  

Pročitajte više