Snowboard kup Hrvatske u Snowparku Sljeme

Foto: Matija Pogorilić, Iva Komesar, Jure Pavičić

Skijalište Sljeme će u nedjelju 26. veljače 2023. biti okupljalište snowboardera iz regije. Na njemu će se održati Prvenstvo Hrvatske u Snowboardu koje će, osim atraktivnog natjecanja, na skijalište iznad Zagreba donijeti dašak zahlađenja i snijega.

Na zagrebačkom skijalištu Sljeme, na Zelenom spustu u Snowparku Sljeme održat će se Prvenstvo Hrvatske u Snowboardu u olimpijskoj disciplini SlopeStyle. Mladi natjecatelji će se natjecati u kategorijama dječaci i djevojčice, juniori i juniorke te seniori i seniorke. SlopeStyle je natjecanje u kojem natjecatelji izvode akrobacije i trikove na takozvanim "boxevima", "railovima" i "kickerima" prilikom spuštanja kroz Snowpark.

Natjecanje će se održati na stazama Snowparka Sljeme, koji je poznat po svojim raznovrsnim elementima i izazovima za snowboardere svih razina. Djeca i juniorske kategorije bit će podijeljene u različite dobne skupine kako bi se osiguralo pravedno natjecanje, a seniorska kategorija bit će otvorena za sve natjecatelje starije od 18 godina.

Nagradni fond za seniore iznosi 150 eura dok su za mlađe kategorije pripremljeni poklon paketi i medalje. Uz natjecanje, organiziran je i popratni sadržaj, a prijave traju do subote navečer.

Nema određene kotizacije

Cjelovit raspored natjecanja je objavljen na društvenim mrežama Snowparka i Snowboard Kluba B Zona, zajedno s detaljnim informacijama o pravilima natjecanja i načinu prijave. Iako sudjelovanje na natjecanju obično zahtijeva kotizaciju, ovaj put organizatori ostavljaju sudionicima i pratiteljima natjecanja na volju da doniraju željeni iznos klubu.

Svi sudionici natjecanja trebaju biti opremljeni odgovarajućom snowboard opremom, koja uključuje i kacigu, te su dužni pridržavati se sigurnosnih pravila i propisa na stazi. Natjecanje u snowboardu na Skijalištu Sljeme u Snowparku Sljeme garantira uzbuđenje, adrenalinske poticaje i dobru zabavu.

Ovo je druga godina neprofitne inicijative Snowboarda Kluba B Zone koji u suradnji sa Skijalištem Sljeme održava Snowpark Sljeme. U sklopu inicijative mnogi hrvatski skijaši i snowboarderi imaju mjesto na kojemu mogu vježbati do sada u Hrvatskoj zapostavljene sportske discipline kao što su freeski i snowboard slopestyle, te izražavati svoju kreativnost u sportovima na snijegu.

U ovoj zimskoj sezoni Snowpark Sljeme posjetili su mnogobrojni freeskijeri i snowboarderi iz država poput Slovenije, Ukrajine, Mađarske…

Snowpark je, osim na dan natjecanja, otvoren svaki dan od 10:00 do 15:30  te u njemu možete vježbati nove trikove, a za upute i pomoć možete tražiti Shapere koji vrijedno održavaju snijeg i elemente kako bi oni bili pripremljeni za sve korisnike Skijališta Sljeme.

Pored Shaperske kućice možete koristiti i ležaljke te popiti topli čaj iz termosice dok gledate mlade generacije kako rade trikove i vesele se natjecanjima!

Pročitajte više