Šokantno: Katalog nenašminkanih manekenki ili preživjelih iz holokausta?

FOTOGRAFIJA nenašminkanih modela iz kampanje Louis Vuitton jesen/zima 2010. koja je nedavno procurila na internetu izazvala je buru uvredljivih i podrugljivih komentara pretežno muških korisnika. Prvi ju je objavio časopis Love te su je od njega preuzeli drugi, no kasnije je, iz nepoznatih razloga, skinuta sa stranica časopisa. Na fotografiji, koju u punoj veličini možete pogledati ovdje, nalazi se oko 50 modela među kojima su i Elle Macpherson, Rosie Huntington - Whiteley, Bar Refaeli, Adriana Lima, Laetitia Casta te druge. Link s fotografijom pojavio se na stranici reddit.com gdje korisnici mogu komentirati i ocjenjivati sadržaj.

"Većini njih koristilo bi par cheeseburgera"

Do sada se pojavilo oko 1.700 komentara na taj link i to pretežno muške populacije koja je žestoko kritizirala izgled manekenki. "Ovdje ima nekoliko zgodnih, ali većina izgleda poput vanzemaljaca", glasi jedan od pristojnijih komentara. Korisnici se šale na račun njihova ispijenog izgleda, velikih glava, izbuljenih očiju, podočnjaka i lošeg tena. "Većini njih koristilo bi par cheeseburgera", napisao je jedan dok je drugi ustvrdio da poznaje više žena koje bez šminke izgledaju bolje od ovih modela. Neki ih uspoređuju s "preživjelima iz holokausta" dok je jedan korisnik napisao da je jedino što ove fotografije razlikuje od policijskih fotografija snimljenih nakon uhićenja to što "ovim licima očito manjka cheeseburgera". "Nekoliko njih je gadno, mnoge su prosječne i svaka od njih izgleda kao kučka", napisao je nemilosrdni komentator.

> Pogodite tko je tko: Pogledajte sve nenašminkane manekenke

Kampanja kojom se želi prikazati manekenke kao obične žene

Vjeruje se da je cilj ove Vuittonove kampanje demistificiranje svijeta mode i manekenki kao izvanserijskih ljepotica. Pretpostavlja se da su željeli pokazati "drugo lice mode" i prikazati supermodele kao obične žene koje, poput svake druge, mogu imati problema s tenom, lošu frizuru ili podočnjake.

Pročitajte više