Sony sastavio listu starijih igara koje će raditi na PlayStationu 3

Zbog lošeg i nedorađenog emulacijskog softwarea javila se bojazan kako nova konzola neće biti sposobna vrtjeti igre sa starijeg PlayStationa, što bi joj sigurno uvelike smanjilo prodaju, s obzirom da je broj igara za PlayStation 3 još ograničen, a velik se broj igrača ne želi odreći svojih najdražih igrica.

Stoga, uoči početka prodaje PlayStationa u Europi, izašla je službena lista na kojoj se nalazi oko 1700 naslova, koji će funkcionirati i na novom PlayStationu. "S vremenom ćemo ovoj listi dodavati nove naslove, kako budemo nadograđivali software. Ali, kao što smo već ranije isticali, u budućnosti ćemo ipak prije svega biti usredotočeni na razvijanje novih usluga i zabavnih dodataka ekskluzivno za PS3", rekao je David Reeves, predsjednik PlayStationa za Europu, prenosi BBC.

Ipak, neće sve igre na Playstationu raditi bez problema. Postoje tri kategorije kompatibilnosti: igre koje rade bez problema, igre koje rade s manjim problemima i igre koje rade s primjetnim problemima. Tako će naprimjer najpopularnije igre PlayStationa 2, Pro Evolution Soccer 6, God of War 2, Final Fantasy XII i Fifa 07, funkcionirati i na "trojici", ali postoji mogućnost da će igrač primijetiti neke tehničke poteškoće zbog nepotpune kompatibilnosti.

P.V.

Pročitajte više