Sorry Đorđe, nisi na popisu

KAKO smo izvještaje o glazbenicima koji na račun mučnih devedesetih pune Dom sportova već pisali, danas se osvrćemo na koncert dečka koji ih je na svojoj koži najbolje osjetio.

Edo je u Pauku, Edinim riječima `najboljem koncertnom prostoru u Zagrebu`, promovirao svoj debi album «Slušaj mater» pred oko 500-tinjak fanova.

U publici smo uočili neka zanimljiva lica. Među ostalima za Edu su se sinoć odlučili Petar Luković, Robert Knjaz, Miljenko Jergović, Mile iz Hladnog Piva, a i perjanica Index.hr-a Denis Lalić, koji je, kao što je bilo i za očekivati, bio u muškom društvu.

Edo je u dvoranu došao na vrijeme, ali je trebalo pit i popričat s poznanicima, pa je koncert započeo s par sati zakašnjenja. Pauk ga je dočekao s oduševljenjem, budući da se radilo o prvom pravom koncertu ovog izvrsnog `bosansko-purgerskog` (hvala Edo) rappera u metropoli.

Na samom početku koncerta Edi je `zazvonio mobitel`. ``Zdravo Đorđe. Jebi ga,  već smo počeli. Sorry Đorđe, nisi na popisu``.

``Dobar je Đorđe ali jebiga, ne može preko reda`` - rekao je uz smijeh Edo.

Iz prve ruke, žestoko

Edo je započeo pjesmom «Slušaj mater» te odmah pokazao kako se radi o trenutno najjačem MC-u na ovim prostorima. Koncert se bazirao na pjesmama s Edinog prvijenca "Slušaj Mater", sjajnog albuma koji je pokupio isključivo pohvale hrvatske kritike.

Edin žestok glas uz sjajnu instrumentalnu podršku pratećeg benda Leksaurini (u kojem sviraju basist TBF-a i klavijaturist Stampeda) tresao je dvoranu Pauk. Treba napomenuti kako je ozvučenje bilo vrlo dobro, što je već standard za programe Bass Culture Sound System (kojeg vodi Ilko Čulić, novinar, DJ i glazbeni urednik na Radiju 101).

Bitno drugačije nego na albumu, ali podjednako impresivno, zvučale su gitarski nabrijana «Pare, pare», «Saletova Osveta» kao i Edino remek-djelo «Mahir i Alma».

Edo je s Leksaurinima odsvirao i dvije pjesme Zabranjenog Pušenja kao svojevrsni hommage tom popularnom bosanskom bendu. Tako su posjetioci Pauka mogli čuti pjesme «Sabah sa šejtanom» i, za bis, «Suadu». ``Sve je to Rock and Roll`` - rekao je Edo.

I sve je to bila dobra zajebancija, kako to samo Bosanci znaju. Umjesto Pelle-Pelle majice, Edo je nosio dres bosanskog prvoligaša, a na platnu iza njega prikazivao se nekakav isječak iz programa BHT-a.

Ćao drugari

Bis su, naravno, Edo i Leksaurini izveli nakon dogovora kako «mi sad nećemo otić tu iza pa ko pizde čekat da nas pozovete, nego ćemo odsvirat još jednu pa se ajmo pit i zajebavat se, pa ćao drugari!». Nepretenciozno i iskreno.

E moj Edo, tako nećeš nikad napuniti Dom Sportova, ali mi ćemo ti svakako opet doći na koncert.

Pročitajte više