Španjolska kraljevska obitelj ljetovala u Hrvatskoj, Španjolci bijesni: "Hrvatska je bolja od nas?"

Foto/Screenshot: Oscar Gonzalez/WENN.com/Vanitatis

ŠPANJOLSKI kraljevski bračni par Felipe i Letizia ljetovali su u Hrvatskoj od 13. do 20. kolovoza na luksuznoj jahti "Dolce Vita".

Putovanje koje je na početku bilo tajno, razbjesnilo je Španjolce i izazvalo pravi kaos u španjolskim medijima. Ljetovanje u Hrvatskoj pokrenulo je brojna pitanja o njihovom načinu života i potrošačkim navikama, a Španjolci za sve krive Letiziju i njezine pokušaje da sačuva obiteljsku intimu i privatnost.

Španjolcima nije jasno zašto je njihova kraljevska obitelj odlučila trošiti novac za odmor u Hrvatskoj umjesto da ostanu u svojoj zemlji i rade turističku promociju za nju.

Također, ljuti ih što je kraljevska obitelj otišla na ljetovanje u Hrvatsku, umjesto da prati njihove sportaše na Olimpijskim igrama, kada su već putovali izvan zemlje. Neki mediji su prenijeli vijest: "Kraljevska obitelj na Olimpijskim igrama odabrala Hrvatsku".

"Ekonomija je loša i treba promovirati španjolski turizam, a ne putovati izvan zemlje. Sada ljudi misle da je Hrvatska bolja od Španjolske", pišu španjolski mediji.

Ovaj događaj je Španjolce toliko razljutio da su ga usporedili sa safarijem kralja Juana Carlosa u Bocvani 2012. kada je pozirao s mrtvim slonom i izazvao pravu buru u javnosti.

Pročitajte više