Španjolski predstavnici za Eurosong na udaru kritika. Javio se i premijer

Screenshot: YouTube

Španjolski premijer Pedro Sánchez stao je u obranu eurovizijske pjesme svoje zemlje nakon što je proglašena "antiženskom". Prema BBC-ju, elektro-pop pjesma dua Nebulossa "Zorra" našla se na udaru kritika zbog naslova koji znači "lisica".

Ta se riječ često koristi kao "kučka" ili "drolja" u španjolskom slengu. U priopćenju Feminističkog pokreta grada Madrida stoji da pjesma "vrijeđa žene na seksistički način", no premijer Sánchez je odbacio kritike rekavši da pjesma "dovodi u pitanje seksističke stereotipe".

Pjesma postala viralna senzacija

"Čini mi se da feminizam može biti i zabavan", rekao je u emisiji Al Rojo Vivo na televiziji La Sexta. Pjesmu Zorra izvodi Nebulossa, duo koji čine supružnici María Mery Bas i Mark Dasous iz sela Ondara u Allicanteu. U braku su 20 godina i imaju dvoje djece.

Inače, Nebulossa je izabrana da predstavlja Španjolsku u televizijskom natjecanju prošlog vikenda pobijedivši drugoplasiranog Jorgea Gonzáleza sa samo dva glasa više. Njihova je pjesma odmah postala viralna senzacija s više od 2.5 milijuna pregleda na YouTubeu.

Par je izjavio kako je zatečen uspjehom. "Nismo ovu pjesmu radili s namjerom da bude himna", rekli su španjolskom listu El Pais. "Ljudi su je usvojili kao takvu i to je najbolja stvar koja se može dogoditi umjetniku. Rijetkima se to dogodi", dodali su glazbenici.

Pročitajte više