Spider-Mana više neće biti u Marvelovim filmovima

Foto: Press

ČINI se da više nećemo viđati Spider-Mana u novim Marvelovim filmovima jer dva velika filmska studija, Sony i Disney, ne uspijevaju postići dogovor kada je posrijedi korištenje glavnog lika, kojega utjelovljuje glumac Tom Holland.

Prava na upotrebu lika Spider-Mana ima Sony i popularni se lik mogao pojavljivati u filmovima poput "Osvetnici: Kraj igre" zahvaljujući dogovoru postignutom između Sonyja i studija Marvel, koji je u vlasništvu tvrtke Disney. Iz Sonyja su poručili da su "razočarani" zbog prekida suradnje, kao i da se nadaju da će se stvari ubuduće promijeniti nabolje.

Iz te tvrtke su na Twitteru zahvalili predsjedniku studija Marvel Kevinu Feigeju na savjetima i na pomoći. Upravo on je imao najznačajniju kreativnu ulogu u stvaranju posljednjih dvaju filmova o Spider-Manu, u kojima slavnog superjunaka utjelovljuje glumac Tom Holland.

BBC piše da je prilično teško pojasniti u čemu je zapravo problem. Spider-Man je Marvelov junak iz stripa, no 1999. godine tvrtka Sony je kupila prava na pojavljivanje ovog superjunaka na filmu. Filmski studio Sony sam je snimio pet filmova o Spider-Manu, tri s Tobyjem Maguireom i dva s Andrewom Garfieldom u glavnim ulogama.

Godine 2015. studio se s Disneyjem i Marvelom dogovorio da će u Marvelov filmski univerzum (MCU) uvesti i Petera Parkera, kao i njegov alter-ego.

Dogovor je značio da će Disney sudjelovati u produkciji i dijeliti profit od filmova u kojima se pojavljuje Spider-Man, a pojavljuje se u šest Marvelovih filmova: Kapetan Amerika: Građanski rat, Spiderman: Povratak kući, Osvetnici: Rat beskraja, Osvetnici: Kraj igre, Spiderman: Daleko od kuće. Marvelov glumac Jeremy Renner koji tumači lik Oka Sokolovog u Marvelovim filmovima na Instagramu je zatražio da Spider-Man ostane dio Marvelova svijeta.

Internetska stranica Deadline izvijestila je da se Disney i Sony u proteklih nekoliko mjeseci nisu uspjeli dogovoriti o uvjetima financiranja predstojećih filmova.

Mnogi su zamijetili da na posljednjem Comic-Comu novi filmovi o Spider-Manu nisu ni najavljeni.

Pročitajte više