Kidman dobila AFI nagradu za životno djelo, na svečanost došla u zlatnoj haljini

Foto: Profimedia

Nicole Kidman ovog je vikenda Američki filmski institut uručio nagradu za životno djelo.

Ušla je u povijest kao prva australska glumica koja je dobila po mnogima najveće priznanje u američkoj kinematografiji. Na svečanu dodjelu nagrada koja se održala u kazalištu Dolby u Los Angelesu 56-godišnja glumica došla je sa suprugom Keithom Urbanom. Za tu je priliku odjenula Balenciaginu zlatnu haljinu i spremno pozirala fotografima.

Kidman se uoči dodjele nagrade prisjetila 1983. godine kada je započela svoju glumačku karijeru ulogom u filmu Bush Christmas. "Ta 14-godišnja djevojčica nikada nije mogla predvidjeti talentirane ljude s kojima će raditi i mnogo različitih likova koje će glumiti", napisala je na Instagramu. 

Nicole Kidman postala je poznata 1989. kada je snimila film Dani groma s Tomom Cruiseom, a proslavila ju je uloga Susanne Stone Moretto u filmu Žena za koju se umire iz 1995. godine. Nicole je pet puta bila nominirana za Oscara, a uloga engleske spisateljice Virginije Woolf u filmu Sati donijela joj je Oscara za najbolju glumicu.

Inače, Nagrada za životno djelo Američkog filmskog instituta ustanovljena je 1973. godine te se dodjeljuje pojedincima za njihov životni doprinos "bogaćenju američke kulture kroz film i televiziju".

Pročitajte više