Spin-off jedne od omiljenih tinejdžerskih serija oduševio gledatelje: "Želimo još"

Foto: Press

HBO Max ima seriju idealnu za tinejdžere. 

Jedna od nekoć najgledanijih tinejdžerskih serija Pretty Little Liars (Slatke male lažljivice), koja se temelji na knjigama Sare Shepard, dobila je još jedan spin-off. Riječ je o seriji Pretty Little Liars: Original Sin, čija je prva sezona objavljena u srpnju 2022. godine, a sada je došao red i na drugu sezonu pod nazivom Summer School.

Obožavatelji originalne serije jedva su dočekali nove epizode pune napetosti.

Oprez! Tekst može sadržavati spoilere

Tko su nove slatke male lažljivice?

Zvijezde spin-offa su: Imogen (Bailee Madison), Tabby (Chandler Kinney), Minnie (Malia Pyles), Faran (Zaria) i Noa (Maia Reficco).

O čemu je riječ u Original Sinu?

Radnja započinje prije dvadeset godina, kada je niz tragičnih događaja zamalo raskomadao gradić Millwood. Sada je skupina djevojaka prisiljena platiti za grijehe svojih roditelja. Novu generaciju slatkih malih lažljivica maltretira, naravno, nepoznati napadač "A".  

"Uzbuđena sam zbog nove grupe djevojaka. Stvarno jesam. Mislim da ljudi žele da budem uzrujana, ali sam oduševljena. Želim gledati seriju", rekla je uoči prve sezone Lucy Hale, zvijezda originalnih Slatkih malih lažljivica. 

Prva sezona serije završila je krajem ljeta 2022. i dobila je pohvale kritičara. Izdavač horora Bloody Disgusting Original Sin nazvao je "jednom od najboljih horor serija u posljednjih 20 godina".

"Gledatelji su prihvatili novu generaciju lažljivica. Oduševljeni smo što nastavljamo nasljeđe", rekla je Sarah Aubrey, voditeljica originalnog sadržaja na HBO Maxu.

U drugoj sezoni, naziva Summer School, jasno je iz naslova, djevojke su zbog loših ocjena prisiljene ljeto provesti u školi umjesto da uživaju na odmoru. Na kraju prve sezone otkriven je identitet napadača "A", no u drugoj sezoni on pobjegne iz bolnice. 

Kreator serije Roberto Aguirre-Sacasa uoči druge sezone najavio je da postoje nove misterije koje trebaju ispričati, kao i novi načini plašenja ljudi. "Nastavit ćemo se baviti temama mladih žena za koje mislimo da su jako važne", rekao je. Iako je "A" na slobodi, najavljeno je kako će nova sezona biti usredotočena na novog zlikovca, koji može i ne mora imati veze s "A". 

"Naš novi negativac je ženska figura, nešto što smo stvarno željeli istražiti u svojoj horor seriji. Također smo htjeli da se naša negativka osjeća prilično apokaliptično i zastrašujuće. Znali smo da moramo napraviti negativca strašnijeg od 'A', a on je bio prilično strašan u prvoj sezoni", rekao je Aguirre-Sacasa.

Raspored objave epizoda druge sezone

Cijela druga sezona još nije objavljena, već su odmah objavljene prve dvije epizode, a onda se jednom tjedno objavljuje po jedna. Finale druge sezone je na rasporedu 20. lipnja. 

Reakcije gledatelja

Na Instagram profilu serije i na IMDb-ju hrpa je reakcija. 

"Želimo još sezona", "Godinu dana sam čekala ovo", "Ove serije imaju drukčiji ton od originala. Iako se obje bave rješavanjem misterija, Original Sin i Summer School definitivno su u žanru horora", "Ovaj spin-off mračniji je od originala, s više napetosti, ubojstva su grublja i serija doista tjera gledatelja da nastavi gledati. Ima obrata koji nisu nimalo očekivani. U usporedbi s originalom, ovaj spin-off ima realističnije priče (tinejdžerska trudnoća, droga, seksualno zlostavljanje...)", neki su od komentara.

Pretty Little Liars: Original Sin i Pretty Little Liars: Summer School dostupne su na HBO Maxu.

Pročitajte više