Splićani ostali bez svog omiljenog kluba: Bilo je lipo dok je trajalo...

Foto: Facebook

GOTOVO punih 13 godina Splićani su guštali u svom omiljenom klubu na Zenti. Svemu što je lijepo jednom dođe kraj, a u novi dan Split je zagazio bez O'Hare. Klub je definitivno zatvorio svoja vrata, vlasnik Dario Mužić odlučio je zaključiti priču umoran od razgovora sa gradskim vlastima koje su morale raspisati čak tri javna natječaja da bi izabrali izvođača radova koji će sanirati krov. 

Atmosfera puna emocija

Za finale klub je još jednom ugostio TBF. Sinoć je padala kiša pa se program premjestio u klub. Da je vrijeme poslužilo, na platou pred legendarnom diskotekom sigurno bi se okupilo par tisuća Splićana na oproštaju sa O'Harom, drži Mužić.

"Bilo je fantastično. Atmosfera je bila puna emocija. Došli su mnogi koji su se upoznali u O'Hari, danas su u braku. TBF su se zahvalili klubu, DJ je poslije puštao sve bandove koji su nastupali u klubu, u dva i pol sata programa nisu svi mogli stati. Dok je trajalo bilo je lipo. Tuga ostaje, ali suza nema", kazao nam je Mužić.

Czwik: Neka Grad zaštiti ovaj prostor

Među onima koji su došli na oproštaj od O'Hare bio je i Stanislav Czwik, menadžer sastava Kultur Shock. 

"Dario je trebao odavno početi raditi ovakva zatvaranja, O'Hara je sinoć bila krcata. Kao u najboljim danima. TBF su bili odlični. Svirka je bila vrh. Ne sjećam se kada su bili tako dobri. Kada su završili, ostala je tuga. Svi smo bili svjesni da je to kraj", prenio nam je Czwik svoje impresije. 

Smatra da bi Grad Split trebao zaštiti ovaj prostor.

"Neka donesu odluku da ovdje ne može ništa drugo biti nego klub. Jer to je povijest grada. Prije O'Hare, dolazili smo u Shakespearea, a još prije u Badyja. To bi bio ispravan put da se odbace sve te špekulacije sa prenamjenom prostora. Mislim da ovo mjesto to u potpunosti zaslužuje", kazao nam je Czwik.  

Grad i POŠK oprali ruke

Split je tako ostao bez O'Hare i jednog od posljednjih bastiona urbane rock kulture. U Gradu Splitu su od svega oprali ruke, kažu sve su napravili da se krov sanira, ali imaju obvezu javne nabave pa je, eto, tu došlo do problema. Mužiću, pak, nije bilo jasno kako to da nisu u stanju sanirati krov unatoč godišnjoj najamnini od pola milijuna kuna.

Ozren Bužančić, savjetnik gradonačelnika Ive Baldasara, prozvan je kao jedan od odgovornih. Prebacivali su mu sukob interesa. Bio je tajnik u POŠK-u, vaterpolo klubu kojem je Mužić plaćao najamninu za prostor, a danas je na tom mjestu njegova supruga. Bužančić kaže da sa zatvaranjem O'Hare nema nikakve veze i da nije istina da guraju prenamjenu prostora i ulazak investitora koji bi na tom mjestu podigao hotel. 

Predsjednik POŠK-a Mladen Mijač požalio se da su najmoprimca morali ovršiti zbog neizvršavanja obveza, a kazao je i kako ga nikada oni ne bi istjerali jer im je najam prostora vrlo značajan dio prihoda. Sada će potražiti nekog novog...

Pročitajte više