Splićani pokazali veliko srce: Umirovljenik prodao mandarine u kratkom roku

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

SPLIĆANI velikog srca već su sljedećeg dana reagirali na zamolbu jedne sugrađanke da se pomogne umirovljeniku koji stoji s mandarinama ispred ulaza na parkiralište u Dujmovači. 

Podsjetimo, jedna Splićanka podijelila je na svom Facebook profilu tužnu priču starijeg gospodina koji prodaje mandarine te je pozvala svoje pratitelje da počnu kupovati mandarine kod njega.

"Dragi prijatelji, sezona mandarina je, zamolila bih vas sve koji možete da mandarine kupite kod barbe Šekija koji ih prodaje. Naime ovog gospodina osobno poznajem i to je duša od čovjeka koji u životu nije imao sreće, a cijeli život nije prestao raditi. Od građevinske firme i ne znam ni sama koliko zaposlenih, loši ljudi su ga prevarili i evo kako ja završio", napisala je i priložila nekoliko njegovih fotografija.

"Gospodin ima 85 godina i 40 kg i ostao je sam. Dvije žene oboljele su i umrle. Svoje djece nema, nema mirovine, nema ničega."

"Mandarine koje prodaje nisu njegove već ih prodaje za nekoga, tako da pomozite mu da zaradi koju kunu da ima za skuhati ručak. Paket mandarina je 20 kuna i baš su slatke", dodala je.

Otkrila je i da ne zna koliko starac kuna zaradi po prodaji, ali je pozvala sve da mu udijele koju kunu jer će, kako kaže, to njemu biti ručak za dva dana.

 

Pročitajte više