Splićanina oduševila gesta Nepalca: "Ma sam bog ga je poslao, zagrlio sam ga odmah"

Ilustracija: Patri Maček/Pixsell/Shuttestock

DA JOŠ ima dobrih ljudi, svjedoči priča Splićanina čiji je novčanik pronašao Nepalac koji radi kao dostavljač. Kupujući građevinski materijal čovjek je izgubio novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice, ali i poprilična količina gotovine.

"Rekao bih da je bilo dovoljno novaca za pokriti pola mjeseca životnih troškova. Vratio sam se u dućan, gdje sam kupio spomenute stvari, ali novčanika nije bilo. Odmah sam kontaktirao banku i blokirao kartice, bio sam pod ogromnim stresom", otkrio je Splićanin za Slobodnu Dalmaciju.

Objasnio je da je prvo nazvao policiju, a pola sata kasnije dobio je poziv koji ga je itekako obradovao i vratio mu vjeru u ljude. "Zvali su me i kazali da je novčanik pronašao Nepalac koji radi kao dostavljač te mi rekli da požurim jer moraju utvrditi sve detalje", kaže.

"On radi pošten posao za siću"

"Došao sam u policiju i zagrlio nalaznika čim sam ga ugledao. Ušli smo zajedno u sobu, a novčanik je bio na stolu. Policajci su mi rekli da pogledam je li sve u njemu, ja sam potvrdio da jest. Ponovo smo se zagrlili, slikali...", priča.

Dodao je da je Nepalcu dao nagradu da mu pomogne jer je tako dobar čovjek. "On radi za siću, a od te mižerije koju dobije othranjuje cijelu svoju obitelj u Nepalu", priča. Zahvalio je i policajcima, a razmijenio je i kontakt sa svojim novim prijateljem s kojim će se ponovo naći na piću.

"Ti ljudi dolaze iz daleke zemlje kod nas i cijene stvari koje mi uzimamo zdravo za gotovo. Dečko radi pošteni posao za sitniš, ma sam bog ga je poslao. Uvjeren sam da je nalaznik bio netko drugi, da ne bi bio ovako lijep završetak", zaključio je presretni Splićanin.

Pročitajte više