Splićanku oduševio potez vozača gradskog busa: Vratio mi je vjeru u ljude i dobrotu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

BLOGERICA iz Splita oduševila se potezom vozača gradskog busa koji je pomogao dvjema turisticama da pronađu izgubljeni novčanik. Vozač je, kako je opisala, uložio veliki trud da pronađe njihov novčanik, a zatim ih i pričekao da ga pokupe, a zatim nastavio s vožnjom. 

Opisala je kako se u nedjelju vozila gradskim busom na liniji 18, te kako su na jednoj stanici ušle dvije strankinje koje su vozača pitale za upute, a kad su htjele platiti kartu, shvatile su da je jednoj od njih nestao novčanik. 

"U idućem trenutku se hvata za glavu jer je shvatila da novčanika NEMA. Gleda oko sebe, sve džepove, torbe…vidiš joj paniku u očima. Obraća se vozaču i govori mu da nema novčanik, da ga je izgubila. Rekla je da pretpostavlja da joj je ispao u prethodnom autobusu (isto linija 18) i moli ga može li zvati centralu ili nekoga da provjere", prenosi njenu objavu Dalmacija danas. 

Vozač je nazvao, ne samo centralu, već se i raspitao tko vozi bus u kojem su izgubile novčanik i uspio kontaktirati kolegu u drugom busu i tako saznao da je on zaista pronašao novčanik. 

"Vozač je nazvao nekog da pita tko vozi taj bus i dobio broj vozača. Potom je nazvao kolegu da provjeri jel možda pronašao novčanik. Drugi vozač kaže da je u njega. Ženama je laknulo. Vozač je odmah kolegu pitao i gdje se nalazi kako bi one mogle doći po novčanik. Čujem kako govori: 'Aj molim te čekaj na toj stanici ja sam samo semafor dalje od tebe'", opisuje blogerica. 

Na idućoj stanici čekao ih je vozač drugog busa da ženi preda novčanik, a vozač u čijem busu su bile je čekao da pokupe novčanik i da se vrate u bus. 

"Na idućoj stanici stajemo, a preko puta je bus u kojem je izgubljeni novčanik. Taj vozač je stajao na stanici dok nismo stigli da žena može po svoj novčanik. Izašle su brzo iz 'našeg' busa i kći je trčala do drugog dok je mama ostala na stanici. 'Naš' vozač je i dalje stajao na stanici. Prvo sam mislila da čeka da vidi jel sve ok, al onda sam shvatila da čeka da se cura vrati i da njih dvije uđu opet u bus i da ih odvede gdje moraju ići, da ne čekaju još pola sata idući na ovim temperaturama i suncu", piše dalje. 

Na kraju je napisala kako ju je dirnula njegova briga za putnike. 

"Meni su suze došle na oči zbog njegove dobrote. Ne samo da je nazvao i došao do kolege, pronašao novčanik i dogovorio primopredaju, nego ih je i čekao da se vrate da nastavi voziti i one dođu na odredište. Dobrota na djelu. Ako itko od vas zna vozača koji je u nedjelju vozio 18-icu oko 12:30 zahvalite mu u moje ime. Vratio mi je vjeru u ljude i dobrotu", zaključila je. 

Pročitajte više