Splitski bend: Armadini ekstremisti su dogovarali incident na svirci, evo zašto

Foto: Facebook

NAKON što je splitski bend Đubrivo obavijestio svoje fanove na Facebooku kako je njihov koncert, zakazan za Valentinovo, u Rijeci otkazan jer im organizatori ne mogu jamčiti sigurnost, uslijedilo je mnoštvo reakcija Riječana i obožavatelja benda iz ostatka zemlje.

Toni Aničić, osnivač i vokal Đubriva, potvrdio je Indexu da je organizator SMS-om otkazao koncert.

"Organizatori su nam poslali SMS u kojemu izražavaju žaljenje zbog otkazivanja koncerta, ali da se po forumima okuplja skupina Armadinih mladih ekstremista koji se dogovaraju za izazivanje incidenata na koncertu i da su ga prisiljeni otkazati zbog sigurnosti svojih radnika, a i samog benda", kaže Aničić koji priznaje da se smatra krivim za to.

"Razlog za taj potez je glupost koju sam napisao u jednoj idiotskoj navijačkoj svađi, više ni sam ne znam gdje. Krivnja je 100% moja i ne bježim od toga. Svjestan sam da sam napravio glupost, ali to što je napisano ne odražava moj stav ni prema Rijeci, ni prema Riječanima. To je napisano više kao šala kojom sam zadirkivao svoje riječke prijatelje, s kojima se stalno prepucavam oko nogometa, politike, glazbe i još stotinu tema. Nije izvučeno iz konteksta, priznajem počinjenu pogrešku, ali to zbilja nema veze s mojim realnim stavovima. Nažalost, pristup internetu nemaju samo moji znanci nego i svi ostali i za tren priča ode u krivom smjeru. Ne opravdavam se, kriv sam i gotovo. Žao mi je zbog organizatora i ispričavam im se ako sam im prouzročio bilo kakvu neugodnost", kaže nam pjevač Đubriva.

Zanimalo nas je jesu li dečki iz benda ranije imali slična iskustva s Rijekom ili bilo kojim drugim hrvatskim gradom.

"Nikada u 26 godina rada nam nigdje nije zabranjen ni otkazan nastup, osim zbog vremenskih nepogoda. I meni puno toga šta se događa u mom gradu ide na živce pa ne prijetim nikome niti prekidam ičije koncerte. Evo, ne slažem se ni s 90% Indexovih članaka i javno priznajem da vas ne volim, ali najnormalnije razgovaram s vama i, kada biste imali bilo kakvo okupljanje u Splitu, ne bi mi palo na pamet prekinuti ga, a kamoli prijetiti nasiljem", kaže Toni.

Potvrdio je da neće zakazivati novi nastup u Rijeci.

"Žao mi je zbog moje nepromišljenosti. Nisam imao lošu namjeru. Ne mrzim Rijeku ni Riječane i jako mi je krivo šta puno Riječana mrzi Split, šta se jasno vidi iz komentara koje mi ostavljaju na zadnji post Đubriva. Protiv mržnje sam i učinit ću sve šta mogu da nijedan riječki bend nema nikakve neugodnosti u Splitu zbog ovoga. Jer, znaš kako je, mržnja obično rađa mržnju, i onda strada netko nedužan. Zamisli npr. da splitski ekstremisti sad kažu 'Aha, e sad neće ni Riječani svirat u Splitu' i napadnu neke ni krive ni dužne riječke glazbenike, ima li to smisla? Nema, i tako ne smijemo postupiti. Pozivam sve riječke glazbenike na nastup u Splitu kad god zažele, neka ovo bude zadnje otkazivanje i zadnji kamen spoticanja u riječko-splitskim odnosima", zaključio je frontmen Đubriva. 

Index je kontaktirao i organizatora koncerta, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte više