Splitski festival: Grdovića "ljuljalo", na Terezu Kesoviju zaboravili

SINOĆ je humanitarnim showom "Poznati pjevaju" otvoren 50. Splitski festival. Direktor ovog jubilarnog izdanja festivala, Neno Ninčević, potrudio se dovesti brojna poznata imena, ali nije sve proteklo "po špagi". Naime, prvo je jučer ujutro svoj nastup iznenada otkazao splitski gradonačelnik Željko Kerum, koji je trebao zapjevati popularni hit Dine Dvornika "Ništa kontra Splita", a potom su navečer organizatori zaboravili na Terezu Kesoviju, koja je trebala otvoriti festival.

Naime, bilo je dogovoreno da će po poznatu pjevačicu u hotel biti poslan prijevoz, ali su organizatori na to u festivalskoj strci zaboravili pa je Tereza uzalud čekala vozača. Tako je, umjesto da je prva zapjevala "Nima Splita do Splita", Tereza je tako na pozornicu stupila posljednja. Za kraj je Splitu otpjevala rođendansku čestitku, a Neno Ninčević joj je uručio i posebnu festivalsku plaketu.

"Kerum zvuči kao Nadan Vidošević!"

Kad već nije bilo Keruma, koji se opravdao bolešću, boje Grada je branio njegov zamjenik Jure Šundov, koji je u duetu s Teom Brajčićem otpjevao "Kome bi šumilo more moje sinje".

Da je Kerum bolestan, osim Ninčevića je potvrdio i Marko Pecotić iz Klape Iskon, s kojim je splitski gradonačelnik trebao zapjevati u duetu. Pecotić je kazao da Kerum ima upalu grla i nikad nije zvučao gore pa se nisu htjeli sramotiti na Splitskom festivalu. Koliko je glas splitskog gradonačelnika uništen, potrudio se Pecotić i slikovito dočarati, rekavši: "Zvuči kao Nadan Vidošević!".

Grdovića opet "ljuljalo"

Festivalsko veselje ponovno je ponijelo Mladena Grdovića. Netko mu je trebao napomenuti da analgetike ne valja miješati s alkoholom. Grdovića je opet "ljuljalo", a on se pravdao bolovima u koljenu. Kazao je da je popio nekoliko tableta i žalio se okupljenima da će uskoro morati na operaciju. Vidno "dobro raspoloženi" Grdović grlio je i ljubio sve oko sebe, a njegova šaputanja i pjevušenja na uho slušao je čak i Rade Šerbedžija.

Šerbedžija je sinoć zapjevao u duetu s Kemalom Montenom, Niko Bulić s Đanijem Stipaničevom, nogometaš Ivica Hlevnjak s Matkom Jelavićem, Mila Elegović s Ivom Gamulinom - Giannijem, a otvorenje jubilarnog 50. Splitski festivala nisu propustili ni Tedi Spalato, Thompson, Ivica Čikeš, Mirta Šurjak, Maja Šuput, Darinko Kosor, Ante Prkačin, Dražen Zečić, Arijana Čulina, Robert Kurbaša, Bijele udovice, Maja Blagdan, Zrinko Tutić, Čedo Martinić, Severina i njen dečko Slavko Šainović, Luka Nižetić, Petra Nižetić, Duško Lokin te brojni drugi.

Pročitajte više