Splitski festival: Grdovića zaštitari čuvali od alkohola, Severina dobila staklenu štiklu

SINOĆ je održana prva natjecateljska večer jubilarnog, 50. Splitskog festivala. U velikom nedjeljnom finalu nastupit će 10 od 25 jučerašnjih izvođača: Petar Dragojević, Mucalo, klapa Maslina, Jole, grupa Viva, Mladen Grdović, Giuliano, Magazin, Goran Karan, Zorica Kondža, Lidija Bačić i klapa Grobnik, Klapa Iskon, klapa Sveti Florijan i DVD Žrnovnica te klapa Sol.

Sinoć je festivalsku večer svojim nastupom otvorila Severina, koje u finalu neće biti jer za nedjelju ima zakazanu gažu u Đakovu. Lijepa Severina za nastup je odabrala dugu lepršavu haljinu, a na dar je iz publike dobila malenu staklenu figuricu sa štiklom. Severinin nastup je iz publike ponosno pratila i njena majka Ana Vučković.

Mucalo odlazi uz hobotnicu, Grdovića jedino zaštitari mogu držati podalje od kapljice

Od glazbene karijere, nakon gotovo 30 godina na sceni, uz ogromnu hobotnicu i istoimenu pjesmu na ovogodišnjem Splitskom festivalu oprašta se Mucalo. Umjesto glazbom, odsad će se baviti glumom - posvetit će se ulozi intendanta splitskog HNK, koju će obnašati narednih godina, jer svima onima koji su pljuvali po njegovom imenovanju želi dokazati da su bili u krivu.

Da i sinoć ne bi bio pretjerano veseo, Mladen Grdović se unaprijed osigurao - uz pomoć direktora festivala Nene Ninčevića angažirao je dvojicu zaštitara koji su bili zaduženi za to da Grdovića održe trijeznim kako bi mogao normalno nastupiti umjesto da tetura uokolo kao prijašnjih večeri. Na račun toga se šalio i sam Grdović, koji je novinarima dovikivao: "Evo vam Grdovića napokon trijeznog!".

Seksi, seksi Andrea

Svojom je pojavom sinoć oduševila nova pjevačica Magazina, lijepa Andrea Šušnjara, koja je u crnoj kombinaciji istaknula svoje atribute. I dok je Andrein stajling bio pun pogodak, Maja Šuput se ponovno ne može pohvaliti istim - satenska blijedoružičasta haljina upotpunjena zlatnom maramom koja joj je visila s jednog ramena, iako joj se u tekstu pjesme spominju anđeli, nikako nije odgovarala Majinom preplanulom tenu.

Za loše fore i popunjavanje praznog prostora između nastupa izvođača sinoć su uz Čubija bile zadužene Nives Ivanković i Mila Elegović. Od izvođača su tijekom prve natjecateljske večeri nastupali i Trio Gušt i zbor žednih dječaka, Las Balkanieras, Luka Nižetić feat. klapa Kampanel, klapa Kastav, Ana Opačak i Lite Motive, Matko i Brane, klapa Kampanel, Duško Lokin i grupa Pašticada te Mario Battifiaca i klapa Kastav.

Pročitajte više