Splitski festival: Pobijedila klapa DVD Žrnovnica, Grdoviću druga nagrada publike

JUBILARNI, 50. Splitski festival završio je pobjedom klape DVD Žrnovnica Sveti Florijan i Čede Martinića koji su nastupili pjesmom "Kako ću joj reć da varin". Vesela grupica pjevača oduševila je publiku, a odmah iza njih plasirao se Mladen Grdović s pjesmom "Ako sutra mi ne svane zora" za koju je dobio drugu nagradu publike. Grdović je opet razočarao željne skandala, jer je tijekom nastupa bio sasvim pribran i barem naizgled, trijezan.

Klapa Sol, Zorica Kondža i Karan dobili nagrade žirija

Treću nagradu publike dobila je klapa Sol pjesmom "Teštament", a oni su ujedno dobili i prvu nagradu stručnog žirija. Druga je pripala veteranki Zorici Kondži koja je otpjevala pjesmu "Luda đelozija", a treća nagrada stručnog žirija otišla je u ruke Gorana Karana koji je nastupio s pjesmom "Nevera".

Ivana Kovač zablistala u bijeloj haljini kao najbolja debitantica

Najboljom debitanticom festivala proglašena je Ivana Kovač kojoj je ovo prvi nastup nakon odlaska iz grupe Magazin. Otpjevala je pjesmu "Ulice života", Tončija Huljića i više zadivila svojim stasom nego glasom. Pojavila se u dugoj bijeloj haljini, u stilu antičkih Grkinja koja joj je odlično pristajala, no glas joj je neprestano podrhtavao. Iznenađenje večeri bio je nastup njena oca, Miše Kovača koji se na pozornicu popeo nakon proglašenja pobjednika. Njemu je također glas pomalo drhtao, ali publika koja je uglas s njim pjevala "Dalmacija u mom oku", to nije niti primijetila. On je dobio nagradu "Zlatni Split" koju mu je dodijelio Neno Ninčević.

Rozga dobila nagradu za najizvođeniju pjesmu

Organizatori Splitskog festivala dodijelili su još jednu nagradu, ovog puta u suradnji sa ZAMP-om, a čast je imala Jelena Rozga. Njoj su Vjekoslava i Tonči Huljić predali nagradu za prošlogodišnju najizvođeniju pjesmu, a radi se o pjesmi "Rodit ću ti sina i kćer". Jelena je i na finalnoj večeri plijenila pažnju izgledom. Nosila je pripijenu haljinicu boje kože i visoke štikle iste takve boje te se, zbog specifične boje haljine, na trenutke činilo kao da je gola.

Mucalo se oprostio od publike

Budući intendant splitskog HNK, Duško Mucalo, svojim se nastupom na finalnoj večeri oprostio od nastupa. Usred pjesme "Hobotnica" rekao je da mu je ovo posljednji nastup na Splitskom festivalu. "Hvala vam što ste bili moja podrška zadnjih 27 godina", rekao je Mucalo te se naklonio. Do kraja pjesme još je i otrčao u publiku da bi zatim završio svoj posljednji nastup.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.