Spol 17-mjesečne bebe skrivaju od baka i djedova: "Želimo da samo odluči što je"

Screenshot: BBC

PAR IZ Velike Britanije od svih skriva spol svoje 17-mjesečne bebe. 

Hobbit Humphrey (38) i njen partner Jake England-Johns (35) koji žive na brodu u Keynshamu pored Batha, nisu čak ni svojim roditeljima rekli kojem im je spola unuče jer ga žele zaštititi od "nesvjesnih predrasuda vezanih uz spol i rod". Kako javlja BBC, jedan od članova njihove obitelji za spol bebe je saznao nakon 11 mjeseci, i to slučajno, kad joj je mijenjao pelenu.

Bebu kojoj su nadjenuli ime Anoush odijevaju u odjeću i za dječake i za djevojčice, a od prijatelja i obitelji traže da o bebi govore spolno neutralno, rekli su u BBC-jevoj emisiji Inside Out.

Kako kažu, kad njihovo dijete bude starije, samo će odlučiti kojeg spola želi biti.

"Spolno neutralno se odnosi na naše ponašanje prema djetetu, a ne prema toma da njega pretvorimo u nešto neutralno. Ne želimo da bude drugačije, želimo da bude ono što jest", rekao je otac.

"Toliko predrasuda vezanih za spol je nesvjesno. Kad sam zatrudnjela, počeli smo razmišljati kako spriječiti nesvjesne predrasude i shvatili smo da je jedini način da ne kažemo ljudima kojeg je spola naša beba. Da govorimo ono dok god možemo i da stvorimo taj mali balončić oko bebe kako bi ona bila to što jest", dodala je Hobbit.

Dodaje da bi im u suprotnom već netko rekao da ružičasta nije za dječake, a plava nije za curice ili da se beba ne smije nečim igrati jer je to za suprotni spol.

"To se stalno događa, želimo zaštititi Anoush od toga", tvrde.

Dodaju da njihovo odijevanje bebe u odjeću za dječake i djevojčice izaziva začuđene poglede u parku.

"Anoush je divan mali čovjek. Zainteresirano je za sve, zaista je aktivno, uživamo s djetetom", tvrde roditelji.

Pročitajte više