Sportaši o Zagrebu: Slatke Ukrajinke se uskoro vraćaju, Španjolcima se nije svidjela jedna stvar

Foto: Index

IAKO se nama čini da ima milijun mana, Zagreb je genijalan domaćin. Zaključak je to do kojeg smo došli nakon razgovora sa sportašima koji su u hrvatskoj metropoli proveli dva tjedna sudjelujući na Europskim sveučilišnim igrama.

Oni su sportaši, ali su i studenti, a svi znamo kako izgledaju studentski dani. U dva tjedna, koliko su igre trajale, prošli su Zagreb uzduž i poprijeko, a njihovi dojmovi prilično su jedinstveni.

"Jako mi se svidjelo ovdje, mislim da je ovo zaista prelijep grad, vrijeme je bilo lijepo, hrana je stvarno preukusna. Ljudi su bili jako ljubazni i dobili smo sve što nam je trebalo i što smo htjeli. Zaista smo se lijepo proveli ovdje", rekao nam je Konrad, igrač odbojke na pijesku iz Poljske.

Njega i suigrače uhvatili smo dok su u prtljažnik ubacivali stvari, spremni za dalek put. Kako kažu, uglavnom su jeli hranu u Studentskom domu Stjepan Radić i jako im se svidjela. Tijekom dana su razgledavali centar, dok su noći bile rezervirane za noćne klubove oko doma i na Jarunu.

Na pitanje što mu se nije svidjelo u gradu, Konrad je malo razmislio i nije se uspio ničega sjetiti. "Stvarno je sve super", uvjerava nas.

Odlazimo dalje i susrećemo skupinu Španjolaca, koji potvrđuju Konradove riječi.

"U centru Zagreba može se vidjeti mnogo znamenitosti, zbilja je prelijepo. Vrijeme između utakmica provodili smo s ostalim sportašima koje smo upoznali ovdje. Mislimo da je ovaj dom super jer se oko njega nalazi mnoštvo sadržaja, uvijek imate što raditi", priča nam Pablo iz Madrida, koji se bavi badmintonom.

Pitamo ga postoji li nešto što je zamjerio Zagrebu, ali odmahuje glavom. No njegovoj suigračici nešto pada na pamet.

"Stvarno je ovdje prevruće", govori nam.

"U Madridu nije vruće?", pitamo je iznenađeni.

"Ne ovako", odgovara dok se pokušava rashladiti mašući akreditacijom.

Dok oni Zagreb planiraju napustiti tek kasnije, pored nas s kuferima prolaze dvije nevjerojatno visoke djevojke. Doznajemo da se obje zovu Ana i nimalo iznenađujuće bave se odbojkom, a iako se žure na autobus, pristaju nam ispričati kako im je bilo u Zagrebu.

"Htjele bismo se vratiti ovdje za nekoliko mjeseci, jer smo tu provele jako lijepo vrijeme i jako nam se svidio grad", priča nam jedna od njih.

Potvrđuju da su kao i ostali sportaši uglavnom izlazile oko doma i Jaruna, iako su se nekoliko puta "zaletjele" i do centra grada.

Pokušavamo i od njih izvući neku manu glavnog grada, ali odmahuju glavom.

"Pa barem vrućina", pitamo.

Jedna Ana kao iz topa odgovara: "Da!", dok drugoj ni visoke temperature nisu smetale.

"Iako nam temperatura nije bila baš ugodna, sve ostalo nam je bilo super", odgovara simpatična Ukrajinka.

Pročitajte više