Sportašica Maja sinoć je dobila najveće ocjene, a žiri Plesa oduševila i lani

Foto: Press

U PRVOJ emisiji Plesa sa zvijezdama profesorica kineziologije Maja Drobnjaković oduševila je žiri. Otplesala je tango sa svojim mentorom Markom Mrkićem i dobila najveće ocjene prve epizode - 29 bodova. 

Marko je sportašicu iz Zagreba ugostio u prošloj sezoni tijekom jedne izvedbe s Jelenom Perić. Otplesali su jive, a Maja je nakon izvedbe najviše pohvala dobila od Marka Cibocija. "Ona je dokaz da svatko može plesati. Moje iskreno divljenje za ovo što smo večeras vidjeli i jedna jedinstvena ocjena za nju", rekao je tada Marko i Maji pokazao ocjenu 100. Franka Batelić joj je već tada poručila da treba doći u iduću sezonu. 

Maji je zbog bolesti amputirana potkoljenica

Naime, Maji je 2017. godine amputirana lijeva potkoljenica zbog borbe sa zloćudnim tumorom kostiju. No sportski duh nije joj dopustio da klone, nego, usprkos amputaciji, živi punim plućima. I dalje se bavi sportom te pleše. Marka je upoznala u Udruzi osoba s amputacijom udova, kamo je on dolazio podučavati ples. 

"Sport se proteže kroz čitav moj život, trenirala sam sportsku gimnastiku, upisala sam Kineziološki fakultet koji sam završila, prije pet godina sam ostala bez potkoljenice, amputirana mi je zbog bolesti, ali sam se vratila sportu, odbojci, plivanju, sjedećoj obojci i plesu", objasnila je Maja ranije za In Magazin.

"Sin mi je bio najveći razlog borbe"

Ranije je Maja u medijima govorila o svojoj ljubavi prema sportu te zloćudnoj bolesti. 

"Nakon boli u nozi javila sam se liječniku koji me uputio na biopsiju, nakon čega su uslijedile dvije operacije, a na tom drugom i posljednjem zahvatu morali su mi amputirati potkoljenicu. Do tog trenutka nisam ni pomislila na mogućnost takvog ishoda", ispričala je Maja jednom prilikom za Story

Maja je majka dječaka Liama, koji je imao svega dvije i pol godine kada je njoj dijagnosticiran tumor. "On je bio najveći razlog moje borbe. Odustajanje nikako nije bila opcija. Život mi je visio o koncu, no izbjegavala sam uopće pomisliti na to, imala sam puno vjere, nade i motiva za ostanak uz sina, i nekako sam duboko u sebi znala da ću se izboriti", zaključila je.

Pročitajte više