Šprajc se u Stanju nacije posuo stiroporom kad je otkrio koliki je volumen ZG vrećica

Screenshot: RTL

"USUDILI bismo se reći da je ova epizoda Stanja nacije bila iščekivanija od epizode Esmeralde u kojoj je Esmeralda progledala. U ovoj epizodi ćemo i vi i mi progledati kad napokon saznamo volumen plavih ZG vrećica", rekao je Zoran Šprajc u uvodu ovotjedne epizode Stanja nacije. Dodao je i da se "manje iščekivalo finale Igre prijestolja i Dinastije".

Zatim je otkrio da su u Stanju nacije mjerili volumen vrećica stiroporom. "Jedini mjerodavan eksperiment za volumen vrećica, s granulama stiropora, dao je vrlo zanimljive rezultate", najavio je još ranije.

Spomenuo je i rezultate svih onih koji se nisu složili s njima i rekao: "Baš nitko nije izračunao da vrećica ima onaj volumen koji je na njoj istaknut."

"Ako smo mi pogriješili, ja ću se posuti pepelom po glavi i odraditi smjenu u Čistoći", najavio je još. U emisiji se ispostavilo da vrećica od 40 litara ima - 40 litara. "Izgleda da mi ne gine smjena u Čistoći", rekao je Šprajc pa se posuo stiroporom.

Provjerio je i vrećicu od 20 litara. Ispostavilo se da ona ima - 30 litara. "Sad mi je već malo žao što sam se posuo stiroporom", dodao je. Za vrećicu od 10 litara ispostavilo se da ima - 20 litara. "Ovo je već senzacionalno, najmanja vrećica ima dvostruko veći volumen nego što je deklarirana. Sad mi je posve žao što sam se posuo stiroporom", dodao je te pobjednikom "matematičkog natjecanja" proglasio Damira Bakića.

Žalio se na volumen vrećica, mnogi se nisu složili s njim

Podsjećamo, Šprajc se početkom tjedna na svom Instagram profilu požalio na volumen zagrebačkih vrećica te je priložio fotku na kojoj je usporedio vrećice od 20 i 40 litara.

"Donja vrećica navodno ima 40 l, dakle dvostruko više od gornje od 20 l. Stvarno ne morate znati geometrijske formule da se vidi da netko nekog vara", napisao je voditelj samouvjereno, no nije dugo trebalo da njegova izjava postane predmet sprdnji.

"Ipak treba znati geometriju", poručio mu je jedan komentator. "Sreća da se volumen računa sa sve tri dimenzije, a ne s dvije kako se to aludira u tekstu", napomenuo je drugi. Njegove tvrdnje videom je demantirao Borna Lozo iz Možemo, a također se oglasio i profesor matematike, koji je pisao i kolumne za Index, Aleksandar Hatzivelkos.

No Šprajca to nije zaustavilo pa je objavio i matematičku formulu, a zatim i objavio snimku u kojoj puni ZG vrećice vodom.

Pročitajte više