Sprema se Live Aid za Ukrajinu, nastupat će Stonesi, U2... "Želimo pritisnuti Putina"

Foto: Epa

OVOG ljeta trebao bi se održati veliki Live Aid koncert za pomoć Ukrajini i žrtvama ruske agresije. Planirano je da koncert bude 24. lipnja na Wembleyju, kao potpora ukrajinskom narodu, a izvor je za The Sun otkrio da je cilj "izvršiti dodatni pritisak na Vladimira Putina".

"Ovo će biti velika stvar. Nastupat će najbolji glazbenici popularni u cijelom svijetu. To je nešto što ljudi žele napraviti već neko vrijeme, ali sada smo odredili vrijeme i mjesto. Već smo uputili pozive najvećim glazbenim zvijezdama, ali svjesni smo da zbog gustog rasporeda i ovako naglog poziva, možda neće moći doći svi", rekao je anonimni izvor.

Tko bi mogao nastupati

A pozive su navodno dobili Rolling Stonesi, U2, Adele, Paul McCartney, Pink, Noel Gallagher, Florence and The Machine i još mnogi drugi. 

"Optimistični smo oko ovog koncerta jer su mnogi već pristali nastupati. Ovo će biti odlična prilika za bendove koji su politički aktivni i imaju antiratni stav, poput U2-a, da dodatno ukažu na situaciju u Ukrajini. Ovako veliki koncert sigurno može staviti dodatni pritisak na Ruse i Putina", rekao je izvor i onda istaknuo mogući problem.

"Jedini problem mogao bi biti to što se Live Aid preklapa s festivalom u Glastonburyju, gdje će nastupati brojna velika imena", naglasio je, a Live Aid će navodno sličiti onom iz 1985. godine, kada se prikupljao novac za žrtve gladi u Etiopiji. 

Pročitajte više