Spremao se baciti listić u smeće pa ga pogledao još jednom - i postao milijunaš

Ilustracija: Fox News

TRENUTAK oklijevanja pokazao se izuzetno profitabilnim za bivšeg zrakoplovnog pilota koji je drugi put pogledao listić lutrije u Oregonu prije nego što ga je planirao baciti u smeće te je uočio da je osvojio 6,5 milijuna dolara (oko 43,2 milijuna kuna).

William Bowker redovito igra loto i kad ga je njegova unuka nedavno došla posjetiti, dao joj je da provjeri njegove listiće.

"Mislila je da je Mega Million ticket i počela je zaokruživati brojeve na listiću", rekao je Bowker sudeći po priopćenju lutrije u Oregonu. "No to su bili brojevi za krivu igru. Ja sam imao listić oregonske igre Megabucks."

94-godišnji veteran spremao se baciti listić od 5 dolara kad je odlučio pogledati ga još jednom. "Drago mi je da jesam. Odmah sam pomislio - BOOM! Dobio sam", rekao je.

Sudeći prema priopćenju, Bower se odlučio za paušalnu isplatu dobitka, što će mu donijeti 2,2 milijuna dolara nakon poreza.

Bower je odmah sazvao obiteljski sastanak kako bi razgovarao o dobitku, dodajući da planira podijeliti novac sa svojom obitelji. "Imam što trebam i 94 su mi godine", rekao je. "To je predivan način da pomognem obitelji."

Pročitajte više