Spriječite zamrzavanje stakla na autu pomoću jednostavnih trikova

Screenshot: Youtube

AKO i vama nema goreg nego kad ujutro prije posla morate strugati led s vjetrobrana, dobra vijest je da postoje trikovi pomoću kojih ćete spriječiti da staklo uopće zamrzne. 

Protrljajte polovicu sirovog luka po vjetrobranu večer prije i to će spriječiti da se led uhvati na staklo, piše Mirror. Također možete stakla pošpricati mješavinom u kojoj ste alkohol ili ocat pomiješali s vodom u omjeru 1:2. (Dva dijela alkohola na jedan dio vode.)

Stakla možete prekriti gumenim tepisima (poput onih koje stavljate na pod kupaone) ili presavijenim plahtama. Da bi ostali na mjestu možete ih učvrstiti brisačima. Brisače također možete premazati alkoholom ako primijetite da se lijepe za stakla. 

Retrovizore možete prekriti plastičnim vrećicama koje ćete učvrstiti kuhinjskim gumicama. 

Ovo nemojte raditi

Ne prekrivajte stakla novinama jer je papir pretanak i može se zalijepiti za vjetrobransko staklo što će vam dodatno otežati posao. Također led nemojte skidati vrućom vodom jer se ona može ponovno smrznuti pa niste puno postigli, a mogla bi prouzrokovati pukotine na staklu. 

Nemojte ostavljati uključene brisače, ako su se zalijepili za staklo tako ih možete oštetiti. Stakla ne brišite rukama jer ćete ih zamastiti, a ako nosite prsten mogli biste ogrebati staklo. 

Pročitajte više