Springer se prije pola godine zadnji put pojavio na TV-u, pjevao je u poznatom showu

Foto: YouTube

AMERIČKI televizijski voditelj Jerry Springer umro je u 80. godini nakon kratke bitke s karcinomom, a posljednji se put na televizijskim ekranima pojavio prije pola godine.

Springer se natjecao u showu Masked Singer, a iz njega je ispao u kolovozu 2022. godine, i to mu je ujedno bio zadnji put da se pojavio na televiziji.

Springer je bio odjeven u kostim bube, a u posljednjem nastupu pjevao je pjesmu Franka Sinatre The Way You Look Tonight. Čim je skinuo masku, publika mu je počela klicati "Jerry, Jerry, Jerry", što mu je vikala i njegova publika kada je vodio emisiju The Jerry Springer Show.

"Unuk je htio da sudjelujem"

Žiri je tada nahvalio njegovu karijeru kao voditelja, ali i njegove pjevačke sposobnosti. "Kada pjevam, ljudi se uključe i počinje rasprava oko toga koje sam note pogodio. To je onda i interaktivno", rekao je Springer.

Voditelj Nick Cannon pitao ga je zašto je odlučio sudjelovati u emisiji, a Springer je rekao da mu se show činio vrlo zabavnim. "Činio mi se kao zabavan projekt, a moj unuk je htio da sudjelujem pa sam tako i odlučio", rekao je Jerry.

Požalio se pritom i na probleme koje je imao s kostimom. "Jako teško sam vidio kroz ovu masku. Znojite se u ovom kostimu i znoj vam ulazi u oči. A oči na kostimu nisu u ravnini mojih očiju pa nisam uopće vidio kamo se krećem", rekao je tada Jerry.

Vodio je najkontroverzniji show

Podsjetimo, voditelj je preminuo u svom domu u Chicagu. Predstavnik obitelji rekao je za strane medije da je Jerryju prije nekoliko mjeseci dijagnosticiran rak, a stanje mu se prošlog tjedna pogoršalo. 

Jerry je 27 godina vodio The Jerry Springer Show, koji je bio poznat po kontroverznim temama. Isprva se fokusirao na politička pitanja, a kasnije se počeo baviti temama o preljubima. Nerijetko je dolazilo do fizičkih sukoba i psovki. Zbog toga se njegov show smatra jednim od najkontroverznijih u povijesti, ali i jednim od najgledanijih.

Jedno vrijeme The Jerry Springer Show bio je gledaniji i od emisije Opre Winfrey. 

U emisijama su se otkrivali rezultati testova očinstva, da muž vara ženu s njezinom majkom, da je suprug zapravo žena, a supruga muškarac... Gosti su se s rodbinom valjali po podu, tukli, grizli, a onda bi se umiješao tjelohranitelj. Publika bi za to vrijeme glasno navijala: "Jerry, Jerry, Jerry!"

Zbog showa u kojem su gosti svojim priznanjima nerijetko šokirali publiku, kritičari su Springera optuživali da potiče najniže ljudske strasti.

Ranije se bavio politikom

Prije karijere voditelja Springer se bavio politikom. Godine 1970. vodio je kampanju za američki Kongres, a godinu dana kasnije izabran je za člana Gradskog vijeća Cincinnatija. Godine 1977. postao je gradonačelnik Cincinnatija te je služio jedan mandat.

Pročitajte više