Srbi hvale Milanovića po internetu: Браво брате Србине

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

SRPSKI tabloidi raspisali su se nakon izjave Zorana Milanovića da smo "mi i međunarodna zajednica anektirali Kosovo" te da je "oteto od Srbije". Mnogi čitatelji srpskih medija oglasili su se u komentarima, a prema pisanju lokalnih medija, prevladavaju "iznenađenje i oduševljenje" zbog Milanovićevih riječi.

 

"Odavno on ne kritizira EU i NATO, sankcije Rusiji, slanje oružja, ali ovo je stvarno nešto novo", "Prvo sam pomislila da je lažna vijest", "Jednom da je i on u pravu", "Njihov, jedini pametan", "Zahvalnost za vašu ljubav prema istini", "Hvala mu na ovom iskrenom i hrabrom istupu, u ovom složenom međunarodnom vremenu", "Mislim da iz duše govori istinu. Drugo je pitanje što hrvatska država, njena vlada i njen predsjednik, ne mogu voditi samostalnu politiku", pišu neki.

"Bravo, Milanoviću", "Zoki, ti si naš", "Polako, ali sigurno se vraća na tvorničke postavke", "Krv nije voda", "Svaka mu čast", "Bravo Zoki, katolički Srbine", "Bravo, brate Srbine, čestitam", još su neki od komentara koje je izdvojio portal Politika.rs s naslovom "Zoki, trepni tri puta ako su te oteli". 

Internet pun komentara

O izjavi Zorana Milanovića bruji i Twitter.

"Zoran Milanović i Orban, a ne ovi poltroni Vučić i Brnabić što prodaju Srbiju i Kosovo za šoping u Beču", "Zoki ponovno briljira", "Zoran Milanović možda je jedini političar s mudima na Balkanu", neki su od komentara.

Milanović postao hit u Vučićevim medijima

Podsjećamo, srpski tabloidi bliski predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću prilično su ushićeno prenijeli vijest medijskog istupa Zorana Milanovića. 

Osim dijela s Kosovom, Vučićevi su tabloidi prenijeli i dijelove u kojima je Milanović govorio o tome da je ulazak Zapada u rat u Ukrajini opasan, da je Rusija opasna zemlja i da "sulude emocije i mržnja vode u Europu u nešto s čim se neće moći nositi", kao i dio u kojem je još jednom u kontekstu Rusije i Ukrajine spomenuo Srbe:

"Uspoređujete mi Srbe, ove opančare koji su se tu pobunili, sa svjetskom nuklearnom supersilom", rekao je.

>>Milanović zvijezda Vučićevih tabloida, pogledajte što pišu

Pročitajte više