Srednjoškolac donio pušku u školu, neočekivan potez trenera spriječio tragediju

Screenshot: Youtube

TRENER jedne srednje škole u američkom Portlandu postao je heroj nakon što je razoružao jednog od učenika, koji je u školu došao s puškom, piše CNN. 

Kako pišu, učenik je pušku donio u školu u svibnju ove godine s namjerom da si tamo oduzme život, a tad se smatralo da ga je trener fizički svladao i oduzeo mu pušku. 

Snimke nadzorne kamere koje je državno odvjetništvo u petak pustilo u javnost pokazuju da se dogodilo nešto puno drugačije. 

Trener Keanon Lowe uočio je učenika Angela Granadosa Diaza kako školskim hodnikom hoda s puškom te mu prišao i zagrlio ga. Drugi je član osoblja pritrčao i oduzeo mladiću pušku, a trener ga nije puštao iz zagrljaja. 

CNN piše da su policiju dočekali sjedeći na podu i razgovarajući. 

"Osjetio sam sažaljenje prema njemu. Puno puta, osobito kad smo mladi, ne shvaćamo što radimo dok već nije prekasno", rekao je trener Keanon. 

Mladi Angel osuđen je samo zbog nošenja napunjenog vatrenog oružja u javnosti, budući da pušku nije usmjerio ni u koga osim u sebe, a jedan je njegov kolega posvjedočio da mu je ranije priznao da je suicidalan. 

Mladić je osuđen na tri godine uvjetne kazne, a za to će vrijeme primati psihološku pomoć. 

Pročitajte više