Srednjoškolski profesor pao na pitanju o kultnom filmu. Biste li vi znali odgovor?

Screenshot: HRT

OVOTJEDNO izdanje kviza Tko želi biti milijunaš obilježili su nastupi troje natjecatelja. Nasuprot Tariku prvi je sjeo Hrvoje Vlahov, srednjoškolski profesor iz Požege, koji je natjecanje nastavio od prošle emisije. Njega je filmsko pitanje spriječilo u osvajanju iznosa od 64.000 kuna. 

Zapeo na nogometu, pao na filmu

S lakoćom je stigao do devetog pitanja, na kojem je trebao odgovoriti tko nikada nije zajedno igrao u istom nogometnom klubu. Ponuđeni odgovori su bili - Ronaldo i Beckham, Ronaldinho i Messi, Del Piero i Zidane ili Bergkamp i Henry. Zatražio je džokera "zovi", koji mu je prvo spomenuo da je riječ o odgovoru pod A. Budući da je i on tako razmišljao, prihvatio je džokerov savjet i ponudio odgovor A, C. Ronaldo i Beckham, što mu je donijelo 16.000 kuna.

Probleme mu je zadao - film.

Na 11. pitanju trebao je odgovoriti u kojem je filmu Gregg Toland do vrhunca razradio umijeće dubinskog kadra. Metropolis, Vrtoglavica, Građanin Kane i Zameo ih vjetar bili su ponuđeni odgovori. Zatražio je pomoć publike.

Njih 5% odlučilo se za Metropolis, 45% za Vrtoglavicu, 31% za Građanina Kanea i 19% za film Zameo ih vjetar. Odlučio je poslušati publiku i tako je napustio natjecanje s iznosom drugog praga od 32.000 kuna. Naime, točan je odgovor Građanin Kane.

Ivan pao na pitanju o biblijskim knjigama

Sljedeći je preko puta Tarika sjeo Ivan Bilić iz Zagreba. On je zapeo na sedmom pitanju za 4000 kuna. "U kojoj se knjizi u šestom poglavlju spominju bijelac, riđan, vranac i sivac?" glasilo je pitanje. Odgovori su bili - Postanka, Izlaska, Brojeva ili Otkrivenja. 

Ivan je zvao džokera "zovi", koji mu nije stigao pomoći. Na kraju je odlučio reći da je u pitanju knjiga Postanka, no to je bio netočan odgovor pa je napustio emisiju s 1000 kuna. Točan odgovor bio je knjiga Otkrivenja.

Nakon Ivana na red je došla Tamara Zaninović Šošić, koja će natjecanje nastaviti u sljedećoj emisiji.

Pročitajte više