Srpska pravoslavna crkva dodijelila Orden Svetog Save - Telekomu

Foto: Press

SRPSKA pravoslavna crkva dodijelila je Telekomu Srbija najviše odlikovanje, Orden Svetog Save, stoji u priopćenju srpske kompanije.

Patrijarh srpski Irinej uručio je generalnom direktoru Telekoma Predragu Ćulibrku orden u znak zahvalnosti za kontinuirano sudjelovanje ove kompanije u aktivnostima Srpske pravoslavne crkve.

"Izuzetno sam počašćen što sam u prilici primiti visoko odličje Srpske pravoslavne crkve i ujedno u ime kompanije izraziti veliku zahvalnost za priznanje za naše brojne poduhvate na polju dobročinstava", rekao je direktor Ćulibrk nakon što je u prostorijama Telekoma preuzeo Orden.

"Crkveno odlikovanje najvišeg ranga predstavlja potvrdu za sve aktivnosti kompanije koje su doprinijele Srpskoj pravoslavnoj crkvi i na to smo veoma ponosni. Čast mi je zahvaliti se Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Gospodinu Irineju kao i Svetom Arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve koji su ovim priznanjem našu kompaniju svrstali u red onih koji pored primarnog posla imaju i viši cilj koji se ogleda u volji za pomaganjem drugima", dodao je.

"Srpska pravoslavna crkva dodjeljuje najviše odlikovanje za izraženo dobrotvorstvo i svesrdnu pomoć crkvi i manastirima, kao i sudjelovanje u brojnim humanitarnim aktivnostima naše Svete Crkve. Ovaj Orden predstavlja simbol zahvalnosti kompaniji za cjelokupno zalaganje i sva trajna humana djela", rekao je patrijarh Irinej.

 

 

Pročitajte više