Srpska princeza želi izvući kćer iz jezive sekte: "Tjeraju žene da se seksaju s vođom i žigošu ih"

Foto: Facebook

ZVIJEZDA kultne serije "Dinastija" i kći srpske princeze Jelisavete Karađorđević Catherine Oxenberg za magazin People ispričala je da se njena 26-godišnja kći India pala pod utjecaj sekte "Nxivm" koja joj je isprala mozak.

Oxenberg želi raskrinkati grupu koja tvrdi da pomaže ljudima, a predvodi je 57-godišnji muškarac po imenom Keith Ranier. Prema riječima bivše glumice, žene se s njim moraju seksati, a on im zabranjuje da jedu više od 500-800 kalorija dnevno. Nazivaju ga Vanguard, a Oxenberg priznaje da je upravo ona nagovorila Indiju da se prijave u njegovu "grupu samopomoći" 2011. godine. Kako kaže, odmah je shvatila da je riječ o "nečem čudnom i jezivom", no njenoj kćeri su se Raniereova predavanja svidjela te je uložila svu svoju ušteđevinu i nasljedstvo da nastavi dolaziti.

Najprije joj nije željela ništa zabranjivati, no situacija se brzo otela kontroli.

"tečaj psihologije s praktičnom nastavom koji radi na savladavanju vještina koje osiguravaju uspjeh u životu", opis je koji stoji na stranicama Nxivm grupe.

Prijatelj i bivši član sekte Bonnie Piesse rekao je Catherine da je India izabrana u tajno sestrinstvo, nakon čega je ona shvatila da mora spasiti kćer.

"India je bila u lošoj situaciji. Jednom prilikom mi je kazala kako neće jesti tri dana kako bi ispravila svoje loše ponašanje", rekla je Oxenberg.

Bonnie je inzistirala da Oxenberg napravi sve da spasi kćer. Catherine je pozvala Indiju kući za rođendan, a šokirala se kad je vidjela koliko je mršava. Kosa joj je ispadala, a godinu dana nije imala mjesečnicu.

Majčine molbe da napusti sektu India je odbila te prekinula kontakt s njom.

"Dobri sam, sjajno zapravo Nikad ne bih ugrozila svoj ni živote ljudi koje volim", napisala je India nakon toga na Facebooku, no njena majka joj ne vjeruje.

Druga članica sekte Sara Edmondson otkrila je da se članove žigoše. "Ceremonija inicijacije" odvija se u kući u gradu Albany, u američkoj saveznoj državi New York, gdje vođa sekte živi. Prema njenim riječima, bila je gola na stolu za masažu, a tijekom žigosanja morala je govoriti: "Gospodaru, molim te stavi žig na mene, bit će mi čast".

"Plakala sam cijelo vrijeme, imala dam dojam da to nije moje tijelo", rekla je. 

Pročitajte više