Srpske "sponzoruše" na udaru anti-terorističke borbe

PO PISANJU srpskog tabloida Svet, lijepe djevojke redovito u pratnji bogatih i moćnih muškaraca ili skraćeno "sponzoruše", došle su na udar anti-terorističke operacije "Sablja", u kojoj se traga za ubojicama i planerima atentata na srpskog premijera Zorana Đinđića.

Dosad je u akciji "Sablja" privedeno više od 8,200 osoba koji su, prema procjenama tabloida Svet, financirali četiri puta više "djevojaka sklonih latentnoj prostituciji" odnosno "sponzoruša" od svih ostalih zajedno.

Kad se tom broju pridodaju svi oni koji su zbog agresivne borbe MUP-a Srbije protiv organiziranog kriminala pobjegli u inozemsto, ostaje pitanje tko će u budućnosti uzdržavati srpske "sponzoruše".

Pojam "sponzoruša" već je neko vrijeme u upotrebi u Srbiji, a u zadnje vrijeme koristi se i u Hrvatskoj. Tako se, naime, nazivaju djevojke koje svoju ljepotu i seksualnu privlačnost koriste za osiguravanje vlastite financijske stabilnosti, a najčešće se mogu sresti upravo u društvu moćnih, bogatih "biznismena", dakle upravo onih koji nakon atentata na Đinđića došli na udar srpske policije.

Svet dalje piše kako su beogradski kafići u kojima su se lokalni mafijaši nalazili sa svojim "sponzorušama" opustjeli nakon početka akcije "Sablja", pa je tako jedan od konobara za novinare srpskog tabloida izjavio: "Od kada su kafići opustjeli, i naši prihodi su se znatno umanjili. Istina, plaća je ostala ista, ali i mi smo lijepo živjeli od napojnica koji su nam ostavljali žestoki momci dokazujući se pred svojim sponzorušama."

Hoće li i kod nas doći do "izumiranja sponzoruša" ako i kada se hrvatska vlast upusti u obračun s organiziranim kriminalom, vidjet ćemo. Ipak, ako je suditi po dosadašnjem trendu stalnog rasta broja "sponzoruša" u Hrvatskoj, dozvolite nam malo sumnjičavosti po tom pitanju.

Pročitajte više