Srpski glazbenik pronađen mrtav u fotelji, bravar morao provaljivati u stan

Screenshot: Youtube

Srpski rock glazbenik Toni Montano preminuo je u srijedu u 63. godini, potvrđeno je za portal Nova.rs.

"Upućena policijska patrola na licu mjesta zatekla je Snežanu Miljković, sestričnu preminuloga, koja je izjavila da im se nije javljao na telefon i nije otvarao vrata stana pa su morali zvati bravara da im otvori, nakon čega su u fotelji zatekli njegovo tijelo. Odmah je došla i ekipa Hitne pomoći koja je konstatirala smrt. Izvršen je očevid, a stan je zapečaćen. Tragova nasilne smrti nema", navodi se u priopćenju koje je prenio portal Depo.ba.

Rođen kao Velibor Miljković u Beogradu 1962., karijeru je započeo kao pjevač u punk rock bendu Radost Evrope, koji je osnovan 1979. Kroz bend je prošao velik broj glazbenika, uključujući Dimeta Todorova, koji je kasnije bio član Partibrejkersa. Uglavnom su nastupali u beogradskom Studentskom kulturnom centru, izvodeći pjesme legendarnih Ramonesa, ali i svoje.

Ime je odabrao po filmu Lice s ožiljkom

Bend je prestao s radom 1985., a dio materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je nakon raspuštanja Radosti Evrope započeo solo karijeru. Na festivalu MESAM osvojio je tri nagrade. Umjetničko ime Toni Montano izabrao je po glavnom liku iz kultnog filma Lice s ožiljkom s Alom Pacinom.

Prvi album pod imenom Toni Montano objavio je 1986., a producirao ga je Borut Činč iz benda Buldožer. Sljedeći album Talični Tom je mrtav izašao je godinu danas kasnije, a 1988. objavljen je i live album Mi smo iz Beograda.

Lovac na novac uslijedio je 1991., a posljednji studijski album Srećan rođendan objavio je 1999. godine, dok je posljednji službeni singl Neću da budem šljam svjetlo dana ugledao 2012. Isto se zvala i kompilacija koja je izašla sedam godina kasnije.

Pročitajte više